Δεν απολογούμαστε σε όσους με την πράξη ζωή τους και το έργο τους, βρίσκονται στην απέναντι όχθη με το έργο και τις ιδέες του Φώτη Αγγουλέ. Δηλώνουμε όμως για άλλη μια φορά στους διάφορους υποκριτές και Φαρισαίους.
Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση με τους σπόνσορες τις πλουτοκρατίας που κατέθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής στη πρόταση του ως χορηγούς στην ταινία του Αγγουλέ, όταν η ίδια η πλουτοκρατία έστειλε τον κομμουνιστή ποιητή Φώτη Αγγουλέ σε εξορίες και στο θάνατο αργά και βασανιστικά .
Τι σχέση έχουν με τον κομμουνιστή Φώτη Αγγουλέ αυτοί που αποφάσισαν να αποκτήσουν αριστερό προφίλ στη δική του μνήμη, στους δικούς του αγώνες.
Είναι η ίδιοι που και σήμερα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα από τις πολιτικές που εφαρμόζουν και να συλήσουν και να καπηλευτούν την μνήμη του.
Τι σχέση ο κόσμος του Φώτη Αγγουλέ του σοσιαλισμού,τις Ειρήνης και ο κόσμος χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ο κόσμος που οι δουλευτάδες του απολαμβάνουν τον πλούτο του και τον ιδρώτα τους με ό,τι πιστεύουν όσοι βάζουν πλάτη στο σημερινό βούρκο του καπιταλισμού.
Αυτόν τον κόσμο ύμνησε και για τον οποίο αγωνίστηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε ο Κουμουνιστής ποιητής και όχι για τους πλουτοκράτες χορηγούς του κ. καλλιτεχνικού δ/ντη.
Με την πρόταση αυτή, όπως έγινε και στο δημοτικό συμβούλιο πριν 1,5 χρόνο και από αυτά που ψήφισαν για έτος Φώτη Αγγουλέ δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ, θέλουν να μικρύνουν το Φώτη, να τον περιορίσουν στα γενικόλογα αριστερός ,αγωνιστής, δημοκράτης , άντε και ευαίσθητος ποιητής ενώ πρώτα από όλα και πάνω από όλα ήταν κομμουνιστής.
Ο Φώτης δεν ανήκε σε εφοπλιστικούς οίκους και βιομήχανους, ούτε σε κόμματα ροζ αποχρώσεων, ούτε στους σημερινούς ευρωμονόδρομους Δεξιοπασόκων, ανήκει στην εργατική τάξη ανήκει στο λαό του που τόσο αγάπησε ,ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα των αλύγιστων, των ανθρώπων που πρόσφεραν το είναι τους για τα ιδανικά τους. Δεν ανήκει ο Φώτης σε δημοσχεσίτεςκαι στα παιχνίδια τους. Άλλωστε, όπως είπαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι στην αντίστοιχη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου « εδώ ισχύουν τα λόγια του γερο- πλάτανου ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη '"τιμάνε τους πεθαμένους για να θάψουνε τους ζωντανούς»
Τον ξέρομε τον ένοχο, είναι γνωστή η αιτία…
Στα φαγωμένα μάτια τους κοίταξε μέσα και θα δεις
μια χαλασμένη πολιτεία. Φ.Α
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ.