Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ


Όσοι καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα σηματοδοτούσε κάτι διαφορετικό για τη χώρα, διαψεύστηκαν οικτρά. Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος. Εξάλλου, οι ευχές της για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επαναφέρουν το γνωστό χιλιοειπωμένο εκβιασμό, με σκοπό τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. 
Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ καταδεικνύει τη στρατηγική σύμπλευση της ελληνικής  και της γερμανικής κυβέρνησης, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους δανειστές και το κεφάλαιο ότι σκοπεύει να εμμείνει στην ίδια αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.  
Στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου δρόμου της εξαθλίωσης των λαών και της αποδόμησης της Ευρώπης, οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην τρικομματική συγκυβέρνηση ότι φτάνει στο τέλος της.
09/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου