Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Παναγιώταρος:"Μας στηρίζει πάνω από το 60% των αστυνομικών"




'Έχει ξεκινήσει ήδη εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα'', δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, σε συνέντευξή του στο BBC.
Στο μακροσκελές ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου φιλοξενείται συνέντευξη του βουλευτή, και παράλληλα αναλύεται η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
''Το Ακροδεξιό κόμμα στην Ελλάδα, κέρδισε 18 κοινοβουλευτικές έδρες στις εκλογές του Ιουνίου, με μία καμπάνια απροκάλυπτα εχθρική για τους παράνομους μετανάστες και τώρα υπάρχουν καταγγελίες ότι ορισμένοι αστυνομικοί υποστηρίζουν το κόμμα'', αναφέρει το άρθρο του BBC.
Η συνέντευξη ξεκινά με τον Ηλία Παναγιώταρο να αναφέρει ότι υπάρχει "εμφύλιος πόλεμος" στην Ελλάδα.''
’Έχει ξεκινήσει ήδη εμφύλιος. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη, ακόμα και αν δεν το θέλει κανείς αυτό, να ξεκινήσει έναν αγώνα, ένα νέο είδος εμφυλίου πολέμου'', λέει χαρακτηριστικά.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος περιγράφει τον νέο εμφύλιο, τονίζοντας ότι ''από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές σαν εμάς και Έλληνες που θέλουν τη χώρα μας όπως ήταν παλιά. Από την άλλη πλευρά θα είναι οι λαθρομετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα αρκετές φορές''.
Ο δημοσιογράφος Paul Mason, σχολιάζει ότι ''ακούγονται πολλά τέτοια σχόλια στην Ελλάδα. Αλλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, δεν είναι κάποια φιγούρα στο περιθώριο: είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ένας από τους 18 βουλευτές που εκλέχθηκαν με την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή''. 
"Μας υποστηρίζει πάνω από το 60% της αστυνομίας" 
Ο κ. Παναγιώταρος επιβεβαιώνει αυτό που ανέφεραν οι δημοσκοπήσεις τον Ιούνιο, σημειώνει το BBC, ότι δηλαδή "μέσα στην ελληνική αστυνομία υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής''.
''Νομίζω ότι σύμφωνα με αυτά που λένε, σήμερα μας υποστηρίζει πάνω από το 60% -ίσως και περισσότερο- της ελληνικής αστυνομίας, και το ποσοστό κάθε μέρα αυξάνεται'', τονίζει.
Ο Paul Mason αναφέρει ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος διατηρεί ένα μαγαζί στο οποίο πωλούνται πολλά γάντια της αστυνομίας, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια που εκθειάζουν τον χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο και ότι πολλοί από τους πελάτες του είναι αστυνομικοί, οι οποίοι αγοράζουν από εκεί τα υπηρεσιακά μπλουζάκια τους. Δίπλα σε αυτά, σημειώνει, το BBC, κρέμονται μπλούζες με φιλοναζιστικά σήματα των ομάδων Combat 18και Chelsea Headhunters.
Όσο για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής αναφέρει ότι ''είναι μόδα. Ο ενδυματολογικός μας κώδικας είναι εξαιρετικά δημοφιλής και οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να το ακολουθήσουν. Το όνομά μας είναι συνώνυμο με την τάξη, τη δημόσια τάξη και την αποτελεσματικότητα''. 
Τι λέει για το Χυτήριο 
Με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθησαν έξω από το θέατρο Χυτήριο αλλά και για την επιδρομή της Χρυσής Αυγής στους πάγκους των μικροπωλητών ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Ηλία Παναγιώταρο αν είναι σωστό για ένα κόμμα του κοινοβουλίου να παίρνει στα χέρια του το νόμο.
''Με ένα περιστατικό το οποίο κατέγραψε η κάμερα, το πρόβλημα λύθηκε. Σε κάθε ανοιχτή αγορά της Ελλάδας, οι λαθρομετανάστες εξαφανίστηκαν'', απαντά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Προσθέτει επίσης ότι ''υπήρξαν κάποιες μάχες, τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα, αν κάποιος τηλεφωνήσει στην αστυνομία και πει ότι η Χρυσή Αυγή θα περάσει από εκεί, η αστυνομία πηγαίνει αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι πολύ αποτελεσματική''.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδέχεται ότι η στρατηγική του κόμματος είναι να αναγκάσει την ελληνική αστυνομία να αναλάβει δράση εναντίον των μεταναστών και να συλλαμβάνει πολίτες που είναι ύποπτοι για εγκληματική συμπεριφορά.
''Και αν αυτές οι ενέργειες δημιουργήσουν φόβο στους κόλπους των νόμιμων μεταναστών;'', ρωτά ο δημοσιογράφος.
''Δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης στην Ελλάδα. Ούτε ένας'', δηλώνει κατηγορηματικά ο Ηλίας Παναγιώταρος.

"Σε 2 χρόνια θα είμαστε πρώτο κόμμα"

‘'Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και με αυτούς που το εκπροσωπούν. Είμαστε σε πόλεμο με τις εγχώριες και τις διεθνείς τράπεζες, είμαστε σε πόλεμο με τους εισβολείς και τους μετανάστες'', επισημαίνει ο Ηλίας Παναγιώταρος και προσθέτει: ''Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις επόμενες εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι όνειρο ότι σε ένα, δύο ή τρία χρόνια θα είμαστε το πρώτο πολιτικό κόμμα''.
 ''Αυτό που έχω δει εγώ στους δρόμους της Αθήνας είναι ότι η κατάσταση αλλάζει με ταχείς ρυθμούς", σχολιάζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος εν κατακλείδι στο συμπέρασμά του σημειώνει: "Οι κοινωνικές και οι πολιτικές συνέπειες από το πρόγραμμα λιτότητας του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα μοιάζουν με μία καταστροφή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα''.



1 σχόλιο: