Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Νέος ναζιστικός χαιρετισμός Μιχαλολιάκου

mixaloliakos_nazisalute


«Μας είπαν ναζί αλλά δεν μας είπαν κλέφτες. Μπορεί να χαιρετάμε ναζιστικά αλλά δεν είμαστε κλέφτες, τα χέρια μας είναι καθαρά», δήλωσε o Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά τους οπαδούς του μιλώντας στη νεολαία του κόμματός του η οποία πραγματοποιεί εκδήλωση στου Γουδή.
Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «αυγή» και «φώς» μέσα στην «σάπια» Πολιτεία. Πρόσθεσε ότι επανειλημμένα οι πολιτικές δυνάμεις χαρακτήρισαν τον ίδιο και τους οπαδούς του ναζί ωστόσο δεν τους χαρακτήρισαν ποτέ κλέφτες.
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21898:neos-nazistikos-xairetismos-mixaloliakoy-binteo&catid=68:people&Itemid=48

4 σχόλια:

  1. Οι προστάτες της νύχτας,οι νταβατζήδες με τα καθαρά χέρια!Ο νόνος Μιχαλολιάκος καθαρός!Ας γελάσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, κ. Μιχαλοβλάκα, αυτά τα χέρια δεν έχουν κλέψει (ή τουλάχιστον δεν το ξέρουμε, αλλά ας υποθέσω πως ισχύει). Αλλά για απάντησέ μου, ούτε έχουν μαχαιρώσει ανθρώπους που έτυχε να έχουν διαφορετικό χρώμα? Ούτε έχουν δείρει ανθρώπους που έτυχε να έχουν διαφορετική άποψη? Ούτε έχουν δουλέψει για το σύστημα που τώρα μουτζώνουν? Ούτε έχουν βάλει βόμβες σε κινηματογράφους? Ούτε έχουν φορέσει κουκούλες για να βοηθήσουν την αστυνομία να διαλύσει ειρηνικές διαδηλώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Η θαρραλέα στάση του μητροπολίτη Παύλου απέναντι στη Χρυσή Αυγή

    Επιτέλους, ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας που δεν μασάει τα λόγια του
    Ανακοίνωση: Φως μέσα στο σκοτάδι της Εκκλησίας



    Οι τελευταίες δηλώσεις του μητροπολίτη Παύλου για την Χρυσή Αυγή είναι ένα χτύπημα στην οργάνωση ακριβώς εκεί που πονάει. Αυτό που κάνει αρχικά είναι να ξεκόψει οποιαδήποτε σχέση της Χρυσής Αυγής με την θρησκεία λέγοντας ότι δεν είναι μαζί τους. Οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν τους τελευταίους μήνες να ταυτιστούν ΚΑΙ με την θρησκεία μέσα από απαγορεύσεις θεατρικών παραστάσεων που "προσβάλλουν" τα Θεία και μέσα από πράξεις «αγάπης» μοιράζοντας τρόφιμα αποκλειστικά σε Έλληνες. «Ο λόγος του θεού δεν έχει καμία σχέση με αυτά που κάνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής». Μετάφραση: «Δεν γίνεται να πλακώνεις στο ξύλο τον κόσμο, να μαχαιρώνεις, να απειλείς και να το παίζεις Χριστιανός».



    Το δεύτερο σημαντικό είναι η αναφορά του στο ναζισμό και στο Χίτλερ. «Έτσι ανέβηκε ο ναζισμός στην Γερμανία, εκμεταλλευόμενος ο Χίτλερ την φτώχεια. Επιμένω ότι η Χρυσή Αυγή είναι η Μαύρη Νύχτα». Λόγια καθαρά, χωρίς περιστροφές που όπως φαίνεται από τις απειλές που δέχεται ήδη του έχουν στοιχίσει.



    Αυτό όμως που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στις δηλώσεις του είναι η αναφορά του μητροπολίτη στον ελληνικό πολιτισμό. Τους χαρακτήρισε απολίτιστους, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι αυτό που εκμεταλλεύεται περισσότερο η Χρυσή Αυγή για να προσελκύσει κόσμο. Η δήθεν υπερβολική αγάπη για την πατρίδα και την αρχαία Ελλάδα θολώνει τα μυαλά του κόσμου. Αν και η αμάθεια τους (σ.σ ακόμα και τον εθνικό ύμνο δεν ξέρουν) είναι ολοφάνερη, υπάρχει κόσμος που εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι τύποι αυτοί αγαπούν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.





    Η στάση του μητροπολίτη έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Οι πολιτικοί έχοντας χάσει την αξιοπιστία τους ότι και να πουν ο κόσμος πια δεν τους ακούει. Όχι ότι δεν συμβαίνει περίπου το ίδιο με τους παπάδες. Απλά οι τελευταίοι παρά τα σκάνδαλα (π.χ Βατοπέδι) έχουν «καεί» λιγότερο. Σε μια εποχή που κανείς δεν πιστεύει κανέναν, ακόμα και αρκετοί νέοι κάτω των 25 (σ.σ τους βλέπω στα λεωφορεία να κάνουν το σταυρό τους κάθε φορά που βλέπουν από το παράθυρο εκκλησία), εξακολουθούν να έχουν μια ζεστή σχέση με την θρησκεία και τους «εκπροσώπους του θεού στη γη». Ένας παπάς που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, μπορεί να τους επηρεάσει θετικά όπως ο μητροπολίτης Παύλος ή αρνητικά όταν τον βλέπει στο αστυνομικό τμήμα δίπλα σε ένα χρυσαυγίτη να υπογράφει για να κατέβει μια θεατρική παράσταση.





    Δεν έχει σημασία ποιοι πιστεύουν στην ύπαρξη του θεού και ποιοι στην ανυπαρξία αυτή την χρονική στιγμή για την ελληνική ιστορία. Σημασία έχει να μας βρει απέναντι ενωμένους ο κοινός εχθρός που γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο επικίνδυνος. Αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή ας πουν καθαρά το όνομα του και ας αναλάβουν το κόστος της στάσης τους. Ακούγεται βαρύγδουπο αλλά είναι το κάλεσμα της ιστορίας και οι ηγέτες εκκλησιαστικοί ή μη πρέπει να μην μασάνε τα λόγια τους.





    Υ.Γ



    Οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης καλούνται να παίξουν τις δηλώσεις του μητροπολίτη ως λούπα τις επόμενες μέρες. Αν έχουν λίγη τσίπα θα μας «ζαλίσουν» με αυτές όπως μας έχουν ζαλίσει με την παραμικρή μπούρδα που κάνει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Αλλά θα το κάνουν;
    http://www.lifo.gr/team/u653/33182

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απόκρυψη της λιστας απο το ΠΑΣΟΚ εδωσε πολλούς πόντους στην ΧΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή