Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο σπίτι του διευθυντή της εφορίας Χίου

Αναδημοσίευση από zougla.gr

Αιφνιδιαστική έρευνα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Pheme.gr στο σπίτι του διευθυντή της εφορίας Χίου, παρουσία εισαγγελέα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των διωκτικών αρχών, ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι υπαλλήλου της ΔΟΥ Χίου.

Σε γνώση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών είχαν περιέλθει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο διευθυντής της Εφορίας Χίου, από κοινού με υπάλληλο της ΔΟΥ, είχαν θέσει σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, το οποίο είχε για πελάτες τους φορολογούμενους του νησιού!

Κατόπιν αυτού, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, με τη συνοδεία αστυνομικών και την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του Διευθυντή Εφορίας Χίου, απ’ όπου κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε και στην οικία υπαλλήλου της Εφορίας Χίου, στο οποίο έκπληκτοι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ βρήκαν ένα σύγχρονο φοροτεχνικό γραφείο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο διεκπεραίωνε, με το αζημίωτο βεβαίως, πάσης φύσεως φοροτεχνικά αιτήματα των φορολογουμένων της περιοχής!

Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τα δυο στελέχη της ΔΟΥ Χίου να συναινέσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα των διαμερισμάτων τους, ένας εκ των δυο αρνήθηκε να συνεργαστεί!

Παρά ταύτα, ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας που επόπτευε των ερευνών έδωσε εντολή στα αστυνομικά όργανα να ανοίξουν την πόρτα του διαμερίσματος.

Τόσο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές όσο και τα άλλα ευρήματα που κατασχέθηκαν από τα διαμερίσματα των δυο εφοριακών αναμένεται να αποσταλούν στα επιστημονικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περαιτέρω.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Πηγή: pheme.gr
http://www.zougla.gr/greece/article/efodos-tou-sdoe-sto-spiti-tou-dief8inti-tis-eforias-xiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου