Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ:ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΑ


Η μαφιόζικη  «προειδοποίηση»  σε 3 μετανάστες, μέσα  στο σπίτι τους, από μέλη της «Χρυσής Αυγής», δείχνει ότι η «μόδα» αυτή έφθασε  στη Χίο και δεν μπορεί να την προσπερνά κανένας.
Ούτε οι αρχές και οι φορείς, ούτε οι πολίτες.
Όταν  μάλιστα σε αυτές τις εφόδους συμμετέχει ενεργά  και ένστολος του Λιμενικού Σώματος ,χωρίς μέχρι στιγμής να έχει  δοθεί κάποια εξήγηση από τους αρμόδιους, το θέμα  αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για τα  χιώτικα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα.
Όσοι έχουν την άποψη ότι η ΧΑ είναι αντισυστημικός πολιτικός σχηματισμός που θα τους λύσει τα προβλήματα,  έχουν την ευκαιρία με αφορμή και αυτό το γεγονός ,να σκεφτούν   ότι πρόκειται για μία    νεοναζιστική συμμορία, που  στρέφεται εναντίον των κάθε φορά αδυνάτων της κοινωνίας.
. Και αν σήμερα κυνηγούν τους μετανάστες σαν την αιτία όλων των δεινών ,  πολύ σύντομα  θα στοχοποιηθούν οι άστεγοι, τα ΑΜΕΑ, οι ομοφυλόφιλοι ,  οι ηλικιωμένοι …  και πάει λέγοντας.
Φυσικά ποτέ δεν θα μιλήσουν εναντίον των ισχυρών .Ποτέ δεν θα τα βάλουν με τους ισχυρούς του χρήματος. Γιατί απλούστατα είναι άνθρωποί τους. Χρησιμοποιούνται από τους ισχυρούς  σαν παρακράτος για να διασπάσουν την κοινωνία των «από κάτω», να φοβίζουν όσους θέλουν να αγωνίζονται εναντίον των εκμεταλλευτών και να σπέρνουν την σύγχυση..

Απέναντι σε αυτό το σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά την ίδια την δημοκρατία και την δυνατότητα να απαντάμε στα κοινωνικά προβλήματα με  δημοκρατική αντιπαράθεση,  οφείλουμε όλοι να πάρουμε θέση.
Άμεσα αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την διασφάλιση  της νομιμότητας  δηλαδή η Αστυνομία και το Λιμενικό, οφείλουν να προασπίζουν την δημοκρατική νομιμότητα και τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.
 Και οι εκλεγμένες Αρχές όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  οφείλει να δρα με περίσκεψη, και να υπερασπίζεται σταθερά  τις δημοκρατικές κατακτήσεις  των δημοτών, που βάλλονται από τον οικονομικό και κοινωνικό εκφασισμό της κοινωνίας μας 
Και πάνω απ όλα καλούμε όλους τους πολίτες της Χίου που είναι δημοκράτες  καθώς και    όλες τις  κοινωνικές οργανώσεις και τους φορείς να ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις έμπρακτα το  Αντιφασιστικό Μέτωπο στο νησί μας, ώστε τέτοια γεγονότα  μείνουν έξω από την  δημοκρατική παράδοση και κουλτούρα της Χιώτικης Κοινωνίας..

Χίος16-10 2012
Το γραφειο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Διεταξαν ΕΔΕ και τρεχα γυρευε για τον λιμενικο χρυσαυγίτη..Πανε να τον ριξουν στα μαλακά ...γιατι πρέπει να προστατευτούν κιάλλα φυντάνια που εχει το λιμενικο στην Χίο και σε λιγο θα αρχισουν να κυκλοφορουν και τα ονόματακια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή