Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Περιφερειακή Ξεφτίλα Βορείου Αιγαίου, του Γιάννη Μακριδάκη




Χτες βραδυ το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, το αποτελούμενο από την συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων που πρόσκεινται στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτά υπήρχαν το 2010 που έγιναν οι δημοτικές εκλογές, γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Βιομηχανίας ΑΠΕ Ιμπερντρόλα στα νησιά μας.
Θα μου πείτε, εδώ ξεπουλάνε τη χώρα οι όμοιοί τους στο κοινοβούλιο, σήμερα ψήφισαν να γίνονται τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας δίχως να περνούν από τη Βουλή αλλά μόνο με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, μια γνωμοδότηση επί κάποιας ΜΠΕ, κάποιας πολυεθνικής θα τους ένοιαζε;
Θα σας πω και βέβαια όχι. Τα παραδοσιακά πολιτικά ρετάλια που βρίσκονται ακόμα σε θέσεις αιρετών αυτοδιοίκησης μόνο και μόνο επειδή ξέμειναν από μιαν άλλη, περασμένη, προϊστορική πλέον εποχή, απέδειξαν για μια φορά ακόμα πως είναι αναξιοπρεπείς ναινέκοι και έχουν μάθει από τα πολιτικά μικράτα τους να σκύβουν κεφάλι και να στήνουν οπίσθια σε κάθε φραγκάτο που έρχεται και κουνάει καθρεφτάκια με την υπόσχεση να τους αναπτύξει.
Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η στάση τους. Διότι όταν είσαι επιφυλακτικός και δεν έχεις πεισθεί, όπως δηλώνεις, από μια μελέτη, δεν την ψηφίζεις με επιφυλάξεις αλλά την απορρίπτεις λόγω αμφιβολιών, αν είσαι ευσυνείδητος και αξιοπρεπής. Οι εν λόγω προτίμησαν να μην αντιταχθούν στα συμφέροντα της εταιρίας και να εκτεθούν στους πολίτες της Λήμνου, της Λέσβου και της Χίου, οι οποίοι κατά χιλιάδες έχουν ταχθεί ενάντια στις Βιομηχανίες της πολυεθνικής και με σθένος και πείσμα θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην εκπόρνευση του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών τους και στην υποβάθμιση της ζωής τους.
Χτες το βράδυ στη Μυτιλήνη τα αυτοδιοικητικά πολιτικά ρετάλια της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ και Σία, με δυο εξαιρέσεις ανάμεσά τους, έμειναν πιστοί υπηρέτες των δούλων κομματικών ανωτέρων τους, έδειξαν για άλλη μια φορά πως παραμένουν υπόδουλοι των αποικιοκρατών και έθεσαν εαυτούς στην πολιτική ιστορία του τόπου ως άξιους μονάχα για τη χλεύη και την οργή των επόμενων γενιών κατοίκων αυτών των νησιών, χλεύη και οργή που θα εισπράξουν αναμφισβήτητα, ακόμα κι αν το έργο δεν γίνει.
Και δεν θα γίνει. Τα νησιά μας δεν πρόκειται να μετατραπούν σε εργοστάσια, τα βουνά μας δεν πρόκειται να δοθούν προς εκπόρνευση σε καμία πολυεθνική, όσους πολιτικούς παλιάτσους κι αν έχει στο πλάι της. Διότι η δύναμη των κατοίκων είναι τεράστια και κανένα από αυτά τα πολιτικά απολιθώματα δεν την εκφράζει σήμερα. Ούτε μάλλον την φαντάζεται.
Χτες βράδυ στην Μυτιλήνη οι αιρετοί εκπρόσωποι του ξεπουλημένου και υπόδουλου κατεστημένου που παραπαίει, ψήφισαν, όπως κάνουν και οι ανώτεροί τους στην Βουλή, υπέρ των συμφερόντων της πολυεθνικής και όχι των νησιών που τους εξέλεξαν κάποτε. Ψήφισαν μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αναφέρει κατά λέξη πως τα εν λόγω νησιά του ΒΑ, τα νησιά τους δηλαδή, είναι χαμηλής πολιτιστικής και τουριστικής αξίας, γι αυτό προτείνεται να εγκατασταθούν εκεί οι Βιομηχανίες της.
Τα συμπεράσματα δικά σας και η ντροπή, η ξεφτίλα μόνο δική τους.

1 σχόλιο:

  1. αυγά κλουβιά πάρτε γιαούρτια μαζέψτε πέτρες έρχεται η 11 Νοεμβρίου
    πόλεμο εδώ και τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή