Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΘΡΑ; : Η πόλη μας θα ανεχτεί τον φασισμό και τις νεοναζιστικές πρακτικές;


Πριν από λίγες μέρες ομάδα χρυσαυγιτών αποτελούμενη από 8-9 άτομα «επισκέφθηκε» σπίτι στην πόλη της Χίου στο οποίο κατοικούν νόμιμοι μετανάστες.
Η ομάδα αυτή με ύβρεις και απειλές προειδοποίησε ότι θα επιστρέψει αν δεν φύγουν άμεσα από το νησί.
 Τα μέλη της Χρυσής Αυγής με την δράση τους αυτή γνωρίζουν ότι παρανόμησαν σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα (αντιποίηση αρχής, διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση και απειλή), ωστόσο αυτό φαίνεται να είναι μία πάγια αγαπημένη πρακτική τους.
 Η ρατσιστική αυτή επίσκεψη δεν είναι η πρώτη ούτε μοναδική στη Χίο. Γνωρίζουμε ότι από τα μέσα Αυγούστου έχουν υπάρξει τουλάχιστον ακόμη δύο ρατσιστικά περιστατικά με πρωταγωνιστές Χιώτες χρυσαυγίτες.
 Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Από πλευράς μας προχωράμε στην πρώτη δημόσια καταγγελία διότι κρίνουμε ότι τα πράγματα πλέον και στη Χίο βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή.
 Εμείς ένα μόνο μπορούμε να πούμε ότι δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε απαθείς μπροστά στις ρατσιστικές προκλήσεις.
 Για να το πούμε διαφορετικά και προς κάθε κατεύθυνση πέρα από το παράνομο της συγκεκριμένης δράσης των χρυσαυγιτών για το οποίο είναι σκόπιμο να ασχοληθούν οι αρμόδιες αρχές σε ό,τι αφορά την κοινωνία της Χίου, απαιτείται άμεση απάντηση από όλους μας με την καταδίκη τέτοιων πρακτικών ώστε να μην συρθούμε ως τόπος στην άβυσσο του νεοναζισμού.

 “ΛΑΘΡΑ;” - Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου www.lathra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου