Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ:Το μνημόνιο οδηγεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε αδιέξοδο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα γενικά δεινά των μνημονιακών περικοπών (των οποίων η Παιδεία είναι από τα μεγαλύτερα θύματα), σε ένα ανεφάρμοστο νόμο που απειλεί να υποβαθμίσει τα πανεπιστήμια παραδίδοντας τη διοίκησή τους σε κάθε είδους συμφέροντα εκτός του ακαδημαϊκού κόσμου, στην απειλή για συγχώνευση-κλείσιμο των περιφερειακών πανεπιστημίων ως ασύμφορων, ήλθε να προστεθεί και η κατάργηση των ελάχιστων εκείνων κονδυλίων για συμβασιούχους διδάσκοντες. Όπως είναι γνωστό, χωρίς αυτούς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αδυνατεί πρακτικά να λειτουργήσει. Δικαιολογημένα η πανεπιστημιακή κοινότητα επέλεξε το μόνο δρόμο που απομένει, αυτόν του αγώνα και των κινητοποιήσεων. Όλοι μαζί, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές και φοιτήτριες. Τα σκοτεινά σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν θα περάσουν.

Κάποιοι, μεταξύ των οποίων πρώτος και καλύτερος ο Χιώτης υπουργός Μουσουρούλης, έχουν νομιμοποιήσει την αναγόρευση των υπαλληλίσκων της τρόικας σε συνδαιτυμόνες-επικυρίαρχους που επιτρέπεται να απαιτούν την εκκένωση νησιών του Αιγαίου ως αντιπαραγωγικών. Με βάση την ακραία νεοφιλελεύθερη αριθμητική τους, το Αιγαίο είναι ασύμφορο. Αυτό αφού το οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία,  βάζουν τώρα στο μάτι θεσμούς που είναι κρίσιμοι για την αναβάθμισή του και  απαραίτητοι για μια αντιστροφή πορείας. Πολύ φυσιολογικά, το πανεπιστήμιο είναι ο πρώτος τους στόχος.

Υιοθετώντας την έκκληση της πανεπιστημιακής κοινότητας για συμπαράσταση στον αγώνα για να σωθεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και να μετασχηματισθεί άμεσα σε κομβικό θεσμό για μια κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, καλούμε τους πολίτες της Χίου σε εγρήγορση.  
     Χίος 11-10-2012
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου