Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή πορεία στις Σκουριές ενάντια στην καταστροφή του δάσους από τα μεταλλεία Χρυσού



Σε συγκέντρωση και πορεία στις Σκουριές καλούν την Κυριακή οι επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού στην Χαλκιδική.

"Το Υπουργείο “Περιβάλλοντος” έδωσε το “πράσινο φως” στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να ξυρίσει το αρχέγονο δάσος των Σκουριών. Το ξεκοίλιασμα του βουνού προγραμματίζεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Η καταστροφή της Χαλκιδικής από την επονομαζόμενη “χρυσή επένδυση” δεν είναι κάπου μακριά στο μέλλον αλλά είναι ήδη εδώ. Συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ανεβαίνουμε στον Κάκαβο για να διαδηλώσουμε ενάντια στην καταστροφή. Συγκέντρωση στην Ιερισσό στις 10:30 για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί" αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης στις Σκουριές εδώ

Ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στις Σκουριές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες:
 
Πέμπτη 18/10 στα Νέα Ρόδα
Την Παρασκευή 19/10 στην Αμμουλιανή
Το Σάββατο 20/10 στην Ουρανούπολη

Επίσης αύριο Σάββατο 20 Οκτωβρίου το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού καλεί σε εκδήλωση ενάντια στο χρυσό θάνατο, που θα πραγματοποιηθεί στις 8μμ στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

    *ενημέρωση για πρόσφατα γεγονότα σχετικά με το ζήτημα των μεταλλείων
    *παρουσίαση του βιβλίου «Ενάντια στα μεταλλεία χρυσού» που προσεγγίζει το ζήτημα των μεταλλείων τόσο από ιστορική και πολιτική σκοπιά, όσο και από επιστημονική και δημιουργήθηκε από το Ανοιχτό Συντονιστικό προκειμένου να αποτελέσει ερέθισμα για συζήτηση όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει:

    *Social Buffet οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
    *Συναυλία με τους M.A.T.E. και τους Clerks Conspiracy και Dj set (Dj Yiota & Dj Savvas)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου