Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τα παράδοξα της Περιφέρειας Β.Α. (Βιομηχανίας Ανεμογεννητριών), του Γιάννη Μακριδάκη


Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Αιγαίου ο ΓΓ στον τομέα της Νησιωτικότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ Ι. Σπιλάνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος και υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με την ΔΗΜΑΡ, τάχθηκε  ενάντια στην επένδυση Ιμπερντρόλα Ρόκας και τις Βιομηχανικές ΑΠΕ τις οποίες σχεδιάζει στα νησιά του Β.Α.
Τα παράδοξα της υπόθεσης και της εποχής
Γενικός Γραμματέας Υπουργείου σημαίνει Κυβέρνηση. Άρα η Κυβέρνηση δια στόματος του ΓΓ τάσσεται κατά της εν λόγω επένδυσης. Δια στόματος όμως και δια πράξεων των αρμόδιων Υπουργών τάσσεται υπέρ αυτής
Γενικός Γραμματέας Υπουργείου σημαίνει σημαίνων στέλεχος της πολιτικής του παράταξης ήτοι της ΔΗΜΑΡ. Άρα η ΔΗΜΑΡ δια στόματος του σημαίνοντος κυβερνητικού στελέχους της τάσσεται κατά της εν λόγω επένδυσης. Επισήμως όμως το κόμμα, με ανακοίνωσή του, τάσσεται υπέρ της επένδυσης.
Ο ΓΓ Νησιωτικότητας λοιπόν υποχρεούται είτε να δώσει ενεργά την μάχη μέσα από την Κυβέρνηση στο πλευρό των αντιστεκόμενων στην καταστροφή πολιτών, αποτρέποντας με κάθε τρόπο την επένδυση, είτε οφείλει να παραιτηθεί αφού διαφωνεί σε ένα τόσο μείζον ζήτημα και με την υπόλοιπη κυβέρνησή και με το υπόλοιπο κόμμα του.
Πάμε παρακάτω:
Η Περιφέρεια ΒΑ δεν έχει ακόμη γνωμοδοτήσει για την ΜΠΕ του έργου αν και έχουν παρέλθει δύο μήνες από την λήξη της προθεσμίας. Ο Δήμος Χίου αδιαφορεί παντελώς ωσάν το θέμα να μην υπάρχει, ο Δήμος Λέσβου συμφωνεί και ο Δήμος Λήμνου διαφωνεί με το εν λόγω έργο καταστροφής των νησιών.
Πολίτες και φορείς της Χίου έχουν εκφράσει επισήμως και σε όλους τους τόνους την κάθετη άρνησή τους αλλά και την αντίστασή τους με κάθε τρόπο στην εν λόγω επένδυση. Το ίδιο και στην Λήμνο, σε αντίθεση με την Λέσβο όπου η πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας αδιαφορεί και οι αντιδράσεις προέρχονται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και κάποιες συλλογικότητες.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την άρνησή τους οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν από το ΚΚΕ, τον Σύριζα και τους Οικολόγους Πράσινους, ενώ οι “κυβερνητικές” της ΝΔ και του Πασόκ γέρνουν κατά πλειοψηφία, όπως πάντα, με τον επενδυτή.
Το μπλέξιμο είναι μεγάλο και, αν μη τι άλλο, όλα δείχνουν ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμακαι την εξουσιοδότηση των κατοίκων να παραδώσει τα νησιά στους αποικιοκράτες της πολυεθνικής για να τα μετατρέψουν σε εργοστάσια παραγωγής ρεύματος για εξαγωγή.
Το κερασάκι:
Οι ευγενείς γιάπηδες στελέχη της πολυεθνικής δηλώνουν με κάθε ευκαιρία και σε κάθε εκδήλωση πως πρώτο μέλημά τους είναι η συμφωνία των τοπικών κοινωνιών με τις επενδύσεις τους. Σε διαπίστωση του υποφαινόμενου πως στην περίπτωσή μας η τοπική κοινωνία τους θεωρεί ανεπιθύμητους, απάντησαν πως η γνώμη της τοπικής κοινωνίας θα φανεί από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η υποκρισία των εξουσιαστών και των αποικιοκρατών είναι απολύτως ταυτόσημη.
Το πιθανότερο σενάριο:
Σε ένα χρόνο, το πολύ, τα βουνά της Ελλάδας θα είναι γεμάτα ΜΑΤ να φυλάνε τους επενδυτές, όπως συμβαίνει τώρα στην Χαλκιδική.

4 σχόλια:

  1. Είναι φυσικό με την μονολιθικότητα που σε διακρίνει να σου φαίνονται παράδοξα, πράγματα που είναι τόσο απλά. Άλλη η άποψη του Σπιλάνη άλλη η άποψη της ΔΗΜΑΡ Λέσβου και άλλη η άποψη της ΔΗΜΑΡ στη Χίο. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις Γιάννη γιατί ποτέ δεν δούλεψες σε συλλογικότητες.Δεν μπορείς να το καταλάβεις Γιάννη γιατί ότι έκανες μέχρι σήμερα ήταν γύρω από το εγώ σου. Για Χρυσή αυγή και Δημαρ δεν αξίζει να το σχολιάσω. Είναι σαν να συγκρίνεις καρύδια με αρχίδια. Και αυτό που πρέπει να γνωρίζεις Γιάννη είναι ότι η Δημαρ έχει αρχίδια και δεν θα υποκύψει σε κανένα εκβιασμό για να πάρει θέση υπέρ η κατά των ανεμογεννητριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο που το έργο είναι ένα Στελάκη και μάλλον πρέπει να κατασταλάξετε σε μια απόφαση. Μέχρι τότε συνεχίστε να στηρίζετε τους φασίστες και να δίνετε θεωρεία για μελέτη και πρακτική στους ναζί. Όσοι συνεχίζετε να στηρίζετε τον σαμαρά είστε επικίνδυνοι όσο κι οι χρυσαυγίτες. Τουλάχιστον έτσι νιώθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δημαριτις τραμπούκος νεόπλουτος κωλοσφούγγι των τραπεζιτών κοντραμπατζής και φασισταριό γνωστός για τις ακροδεξιές σου θέσεις Στελακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή