Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Το διαβόητο αλλά πεντακάθαρο μήνυμα των εκλογών



Οι 'κρισιμότερες' για πολλούς εκλογές των τελευταίων δεκαετιών έβγαλαν νικητή την ΝΔ και συγκυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ (και πιθανότατα τη ΔΗΜΑΡ).
Ο λαός μίλησε δια της ψήφου του και το μήνυμα του είναι απλό και πεντακάθαρο.
α) Αθώωσε και δικαίωσε με την ψήφο του όλους αυτούς που κατέστρεψαν δεκαετίες τώρα  την χώρα και την έφεραν στην χρεοκοπία.
β) Ενέκριναν ωσάν σε δημοψήφισμα ΟΛΑ τα Μνημόνια.
γ) Συναίνεσαν και αποδέχτηκαν την ακραία λιτότητα και την εκποίηση της χώρας.

Γιατί;
Είναι απλούστατο.
Για να μην χάσουν τις πενιχρές καταθέσεις τους στις τράπεζες και την σύνταξή τους.(κάτι που είναι αναπόφευκτο να συμβεί με την εφαρμογή των Μνημονίων).
Ψήφισαν λοιπόν με εθνική συνείδηση και μην κοιτώντας το προσωπικό τους μικροσυμφέρον (αχ συγγνώμη το ακριβώς αντίθετο έκαναν)
Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό έθνος έμεινε υπόδουλο 400 χρόνια και μάλιστα το καυχιέται επαναλαμβάνοντας τον αριθμό για να τονίσει πόσο γενναίος ήταν που εξεγέρθηκε...μετά από 4 αιώνες.
Η οσφυοκαμψία και ο φιλοτομαρισμός είναι εθνική κοινή αντίληψη και πρακτική.
Η αποχή τεράστια.
Και δεν είναι η συνειδητή αποχή διαφόρων που καταγγέλλουν τις εκλογές ως πολιτικά άχρηστες αλλά η αποχή του "χέστηκα" .Οι δε "χέστηκα" είναι οι περισσότεροι νέοι , οι ίδιοι που σιτίζονται από τις συντάξεις των παππούδων που ψήφισαν ΝΔ ΠΑΣΟΚ ..για να μην χάσουν τις συντάξεις τους..που τις τρώει ο εγγονός ...που δεν ψηφίζει!

Αυτή είναι όμως η επιλογή του ελληνικού λαού.
Στην αστική δημοκρατία που ζούμε δεν είναι απαραίτητος ένας ΑΣΕΠ για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου. Ούτε καν μια απλή ψυχιατρική εξέταση όπως -ας πούμε- για να βγάλεις ένα δίπλωμα οδήγησης. Έστω ένα τεστ προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας. Τίποτα.
Οι Ελληνίσκοι ψήφισαν όλους αυτούς που τους βρίζουν ως τεμπαλχανάδες και λαμόγια και τους φτύνουν στη μούρη.Ίσως τελικά αυτοί που τους ψήφισαν να είναι ακριβώς αυτό που λένε οι ξένοι.

Τί θα ακολουθήσει;
Είναι απλό και το ανήγγειλε ήδη ο κος Σαμαράς.
Θα εφαρμοστούν τα υπογραφέντα και συμφωνηθέντα με τα Μνημόνια.
Η λέξη αναδιαπραγμάτευση εξαφανίστηκε όπως ήταν λογικό απ΄το χτεσινό του διάγγελμα.
Το μόνο που ίσως αλλάξει θα είναι να αυξηθούν τα δανεικά που θα πάνε στην "ανάπτυξη" , δλδ που θα φάνε τα ίδια λαμόγια που τα τρώνε τώρα.
Αυτή τη φορά από αύριο δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς.Ούτε κίχ.
Θα πεθαίνεις αμίλητος και σκυφτός διότι αυτό ψήφισες ελληνάκο μου.
Η αλήθεια είναι ότι μία χώρα φασιστών, οσφυοκαμπτών, φοβικών, κομπλεξικών πολιτών δεν έχει λόγο ιστορικής ύπαρξης.
Όσο γρήγορα τελειώσει τόσο καλύτερα για όλους μας.

Δύο λόγια για τους δύο πολιτικούς χώρους που αναπτύσσουν την δυναμική που θα καθορίσει την νέα κοινωνική πραγματικότητα.
Η ναζιστική ακροδεξιά της Χ.Α. ανεβάζει στροφές.Μάλιστα το ποσοστό της πραγματικά είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά πολλοί εν δυνάμει ψηφοφόροι της συσπειρώθηκαν στη ΝΔ μπροστά στον "κομμουνιστικό" κίνδυνο.
Είναι απολύτως λογικό αν υπολογίσει κανείς τον κοινωνικό φασισμό των συμπατριωτών μας αλλά και το ότι ιστορικά σε περιόδους εξαθλίωσης η μάζα στρέφεται ακροδεξιά (ακούτε εκεί, κάποιοι αγωνισταράδες της αριστεράς που νομίζετε ότι η εξαθλίωση θα φέρει αγώνα στο δρόμο;;;)
Η Χ.Α. δεν αποτελεί πια στην πραγματικότητα το παρακράτος αλλά το κράτος στο δρόμο.
Σε παρακράτος λόγω της αποδυνάμωσής της έχει εξελιχθεί η Αστυνομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αντίπαλος αριστερός πόλος ,έχασε τις εκλογές.
Ένας από τους λόγους της ήττας είναι και ο ιδρυματισμός τμήματος των στελεχών του.
Τρόμαξε απ΄την πιθανότητα της νίκης και δεν αξιοποίησε επικοινωνιακά την τάση της κοινωνίας να ψηφίσει αριστερά.Μάλιστα προσπάθησε να την τιθασεύσει κατά την προεκλογική περίοδο διαδίδοντας ότι στις κρυφές δημοσκοπήσεις τα νούμερα είναι οριακά σκορπώντας απογοήτευση στους ψηφοφόρους της και σπρώχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που πάντα πάει με το νικητή, στη ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει μία μοναδική ευκαιρία τώρα.Να ξεχάσει,και να σταματήσει να αναφέρει συνέχεια, πόσο μικρό κόμμα ήταν και να μετατραπεί σε ένα αριστερό , δυνατό, αστικό κόμμα.
Οι συνιστώσες αρκούσαν στο μικρό καφενεδάκι του 4%.Τώρα πρέπει να υπάρξει άμεσα ομογενοποίηση αξιοποιώντας και όλες τις νέες φωνές που μπήκαν στο ρεύμα μαζί τους.
Ναι στην πολυφωνία της βάσης αλλά ναι και στην μία φωνή της ηγεσίας. Και πάντα ως αστικό κόμμα.
Είναι μύθος ελληνικός ότι ένα κόμμα της βουλής μπορεί να ξεκινήσει μια επανάσταση στο δρόμο.
Το ανάποδο γίνεται ιστορικά.Οι επαναστάτες του δρόμου μπαίνουν στη Βουλή αργότερα.
Όχι οι βουλευτές να βγούν με τον μπερέ του Τσε στο δρόμο.
Η Επανάσταση που καθυστερεί και είναι ανάγκη να γίνει στην Ελλάδα είναι άλλη.
Είναι η Κάθαρση, η απονομή Δικαιοσύνης, η Ισονομία και η εφαρμογή των Νόμων για όλους, ο Πολιτισμός, η Παιδεία, ο Σεβασμός του διπλανού και του διαφορετικού.
Αυτή είναι η Επανάσταση που θα ανατρέψει τα πάντα και όχι η άλλη με το τουφέκι.

Προχωρούμε στα τυφλά .Τίποτε δεν ξεκαθάρισε και τίποτε δεν είναι ελπιδοφόρο.
Το κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ , που αποτελεί και το πιο δημιουργικό και μάχιμο κομμάτι της κοινωνίας, αυτή τη στιγμή είναι απογοητευμένο.Και θυμωμένο με τους υπόλοιπους συμπατριώτες του.
Δεν διαφαίνεται καθαρά τί θα συμβεί αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πιά ο καθένας θα πληρώσει την ψήφο του.Και χωρίς αλληλεγγύη πια απ΄τον γείτονα του που ψήφισε άλλο, το αντίθετο.
Ο καθένας θα διαλέξει το στρατόπεδο και τους συμμάχους του.
Και θα προχωρήσει με δική του ευθύνη.

Σοφία Λαμπίκη
18/6/2012

12 σχόλια:

  1. Θα σε παραδεχτώ, όταν κράξεις δημοσίως το φασιστικό μόρφωμα/εταιρεία που ονομάζεται ΚΚΕ. Για μένα, η περίοδος χάριτος τελείωσε: ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το κκε στην ενενηντάχρονμη ελληνική ιστορία του δεν πρόδωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το λαό... και αν έχει κάνει λάθη δεν έβλαψαν ΠΟΤΕ το λαό αλλά μόνο τα ποσοστά του.

    Νικόδημος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Κα Λαμπίκη, θα έλεγα να μη στενοχωριέστε. Άλλωστε τελικά αυτή είναι και η γοητεία της Δημοκρατίας, να αποδεχόμαστε τις αποφάσεις των περισσοτέρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κος Τσίπρας προσωπικά έχουν μια τεράστια ευκαιρία από σήμερα να αποδείξουν ότι μπορούν να είναι η επόμενη Κυβέρνηση και στα μάτια των "συντηρητικών" και "φοβικών" Ελλήνων. Θα σας πρότεινα επίσης, να περιορίσετε τους χαρακτηρισμούς για τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας γιατί με όμοιο τρόπο λειτουργούν και αυτοί που χαρακτηρίζετε... Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού, των αξιών και της παιδείας (όχι στην εξειδίκευση αλλά στη διαμόρφωση καλύτερων ανθρώπων). Προσωπικά, δεν ψήφισα ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ, πως θεωρείτε ότι θα πρέπει να νοιώθω εγώ σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κουκουέ πιέζεται γιατί είναι κομμουνιστικό κόμμα. Αν είχε χάσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά, οι αστοί θα το πριμοδοτούσαν.Γιατί σε αυτές τις εκλογές δυστυχώς καταποντίστηκε το σφυροδρέπανο. Και δεν εννοώ αυτό της κοε, που έχει πάει τόσο κάτω δεξιά στη σημαία, που δεν χρειάζεται καν φότοσοπ για να κρυφτεί. Νιώθεις πως με δυο-τρία κουνήματα, θα τιναχτεί και θα φύγει από μόνο του μες σε ένα λεπτό. Εβδομήντα χρόνια μετά το ανδραγάθημα του γλέζου με την υποστολή της γερμανικής σημαίας στην ακρόπολη, η αυγή ανδραγαθεί κατά των μαοϊκών και λοιπών κομμουνιστών. Πού και να κάνει δηλ κάνα αφιέρωμα στη συντριβή του φασισμού και την κλασική σκηνή με το μέλιτον καντάρια να σηκώνει την κόκκινη σημαία στο ράιχσταγκ.

    Κι έρχεται ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα. Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να πεισμώσει το δυναμικό μας και να δουλέψει με όρους και ρυθμούς ανασυγκρότησης, όπως η νεολαία επί σοφιανού. Απαλλαγμένο από τη σκουριά και τυχόν αυταπάτες για τα όρια μιας εκλογικής διαδικασίας, που τρυπώνουν ενίοτε αθόρυβα στις συνειδήσεις μας. Αλλά χρειάζεται και ένας ουσιαστικός προβληματισμός. Τι παραπάνω πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. KOBA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες αλλά μην πάθουμε και κατάθλιψη.
      Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή. Άντε, το πολύ πολύ να σκοτεινιάσει καμια μονάδα ακόμα. Θα επιζήσουμε, περάσαμε και χειρότερα. Μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε και μια ξεχωριστή ευθύνη που στα χέρια μας βρίσκεται η ανάγκη της αντεπίθεσης.

      Διαγραφή
  5. Καταρχάς να πω δόξα τω θεώ που ζούμε σε αστική δημοκρατία. Κατά δεύτερο ο ελληνικός λαός δεν είναι ένα μάτσο ανώριμα παιδάρια, τα οποία πάντοτε ψηφίζουν με λάθος τρόπο, επειδή δεν καταλαβαίνουν τις αριστερές ουτοπικές υποσχέσεις. Το χθεσινό αποτέλεσμα δε σηματοδοτεί ξαφνικά ότι η ΝΔ φαντάζει ως ελπίδα. Κάθε άλλο. Επειδή όμως ο κόσμος βλέποντας και ακούγοντας τις κάθε τόσο μπουρδολογίες των συνιστωσών ( τις μάθαμε κι αυτές) είναι αυτονόητο ότι τρόμαξε στην προοπτική αυτοί να κληθούν να κυβερνήσουν. Το ερώτημα είναι, ωραία, συνεχίζουμε στα ίδια; Μα, όποιος το επιχειρήσει πολύ απλώς θα συνθλιβεί εκλογικά. Τότε ας έρθει ώριμος και έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του( εν τω μεταξύ ας πάρει και κάτι ανώτερο από το lower στ αγγλικά)να κυβερνήσει και να κριθεί κι εκείνος.
    Φιλικά,
    ένας συνταξιούχος που εκφράστηκε και δεν κλειδώθηκε σπίτι από τους νέους, ώστε να μην ψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ φίλε δεν θα σου απαντήσω εγώ θα σου απαντήσει ο Πάτρωνας μας :
      Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το αποτέλεσμα αυτό ως την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων να συνεχιστεί η εφαρμογή των βαθιών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα¨"
      Σε ένα κείμενο επίσης ο καθένας διαβάζει ό,τι θέλει.
      Αυτά τα ολίγα.
      σλ

      Διαγραφή
  6. Θεωρητικά πετύχαμε αυτό που θέλαμε εξ αρχής, κι αυτό που είναι το αντικειμενικό όριο σε μια οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Να βγει μια αδύναμη αστική κυβέρνηση που να δυσκολευτεί να εφαρμόσει τα επόμενα μέτρα και να αρχίζουν να καίγονται οι εφεδρείες του αστικού, πολιτικού σκηνικού. Αλλά αυτό μπορούσαμε να το βρούμε με πολύ καλύτερους όρους και σε καλύτερη συσκευασία. Όχι σαν ηχηρό χαστούκι του κασιδιάρη στο μάγουλό μας, με 50% κούρεμα σε ποσοστά και ψήφους.
    მელიტონ ქანთარია

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για πρωτη φορα συμφωνω μαζι σου. εχεισ δικιο ο συριζα πρεπει να γινει ενα συγχρονο αστικο κομμα και να διεκδικισει την εξουσια. δεν μπορει να πατα σε 13 βαρκες νομιζω στο τελοσ εγιναν 15. αν θα γινει κομμα εξουσιασ θα εξαρτηθει απο το τι αντιπολιτευση θα κανει. αν συνεχισει τισ φωνεσ και τα συνθιματα αντι πολιτικων προτασεων τοτε φοβαμαι οτι η επιστροφη στα παλια του μεγεθη δεν θα ειναι δυσκολη. ασ το καταλαβουν οτι ο συριζα θελει καθαρη φωνη και προτασησ εξουσιασ. ψηφισα συριζα δια τησ ατοπου απαγωγησ και οχι επειδη με επεισε. περιμενω με αγωνια την συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντι να κραζετε τους υπαιτιους για την ολη κατασςταση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα δεκανοικια τους ΔημΑρ και Καμένους ασχολείστε με το ΚΚΕ;;;
    που αυτή τη στιγμή έχει το μικρότερο ποσοστό!!!!
    έλεος
    όχι οτι το έχω σε κάποια εκτίμιση
    για μένα θα έπρεπε να έχει διαλυθεί μετά τη Βάρκιζα
    αλλά το θέμα δεν είναι ένα γραφικό και πολιτικά νεκρό σώμα στη βουλή
    το θέμα είναι ο δίπλα σας ,ο πατέρας σας , ο ξάδερφός σας που δεν καταφέρατε να τον πείσετε να μην ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κτλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή