Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κλείδωσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ – Πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Υπουργοί από όλα τα κόμματα


Κλείδωσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ  – Πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Υπουργοί από όλα τα κόμματα
Η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης έχει κλειδώσει. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τις δηλώσεις των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη. Ολα είναι ζήτημα χρόνου και αυτή την ώρα τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά.
Στο τραπέζι έχουν πέσει ονόματα υπουργών από όλα τα κόμματα και το παζάρι ειναι σκληρό. Αναμεσά τους και ονόματα τεχνοκρατών.
Έτσι, μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο έως αύριο το μεσημέρι θα έχουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ.
Κανένα πρόβλημα στο πρόσωπο Σαμαρά
Αυτό τονίζεται σε όλους τους τόνους τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την ΔΗΜΑΡ. Και τα δυο κόμματα δεν έχουν αντίρρηση να τεθεί επικεφαλής του κυβερνητικού σχήματος ο κ.Σαμαράς. Άλλωστε όπως λένε, είναι ο νικητής των εκλογών.
Δεν βάζει κόκκινες γραμμές ο Βενιζέλος
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταλήξει ακόμα τελειωτικά αν θα υπάρχουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση που θα σχηματισθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν βάζει και κόκκινες γραμμές στις υποψηφιότητες Λοβέρδου και χρυσοχοϊδη για υπουργικούς θώκους. Άλλωστε στην χθεσινοβραδυνή σύσκεψη υπο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν τέθηκε το θέμα και υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των υπολοίπων της ηγετικής ομάδας με τους κυρίους Λοβέρδο και χρυσοχοϊδη, ο κ.Βενιζέλος ΔΕΝ πήρε θέση. Δεν μίλησε καν.
Ετοιμάζει κείμενο προγραμματικών δηλώσεων
Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεξεργάζεται βάσει των συνομιλιών που είχε με τους δύο αρχηγούς ένα κείμενο με τις απόψεις που έχουν διατυπώσει ο ίδιος και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, προκειμένου να τις φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, επεξεργάζεται δηλαδή το κείμενο προγραμματικών δηλώσεων.
Η συμφωνία και το υπουργικό σχήμα θα «κλειδώσει» με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση Βενιζέλου, για την σύσταση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε είπε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, χωρίς να εξαιρεί τον κ.Τσίπρα.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ όμως κατηγορήθηκε για επικοινωνιακό παιχνίδι και ξεκαθάρισαν ότι την ευθύνη της διαπραγμάτευσης έχει εκείνος που κυβερνάει.
Ωστόσο, υπάρχουν άλλες δυο εκδοχές για την ηγετική διαπραγματευτική ομάδα.
Η μια λέει ότι θα σχηματισθεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και δυο αντιπροέδρους. Τους κυρίους Κουβέλη και Βενιζέλο. Αυτοί θα αναλάβουν και τις διαπραγματεύσεις.
Η άλλη, λέει ότι όταν θα τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης θα συγκαλείται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

3 σχόλια:

  1. αν δω και τον μπάρμπα Φώτη να συνεργάζεται με αυτούς αρχίζω και πιστεύω τι είναι σικέ το παιχνίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα πια και το πήδημα που θα κάνουν στον ελληνικό λαό θα έχει και τι σφραγίδα του κυρ Φώτη
    მელიტონ ქანთარია

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι κληρονόμοι και τα κωλόπαιδα του Κυρκου έγινα εξουσία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή