Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Δημαρτζαφέρης, του Γιάννη Μακριδάκη


1. Τώρα που η ΝΔ μπήκε στη θέση του Πασόκ, το Πασόκ στη θέση της ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ στη θέση του ΛΑΟΣ, αποκτήσαμε επιτέλους κυβέρνηση ισχυρή και πάλι.
Στις προηγούμενες εκλογές δεν την κάνανε την συνεργασία διότι είχανε όλοι μαζί 162 βουλευτές και ήσαν μακριά από τον αριθμό 180, με τον οποίον θα επιτύχουν την πολυπόθητη από τα αφεντικά τους αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου θα προβλέπεται πως η χώρα πρώτα θα πληρώνει τους δανειστές και μετά τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών της.
Τώρα, θα τον πετύχουν πολύ εύκολα αυτόν τον στόχο. Και με “αριστερή” χείρα βοηθείας!
2. Θα έπεσε φαντάζομαι στην αντίληψή σας το ηλεκτρονικό μήνυμα του Κίμωνα Χατζημπίρου, στελέχους της ΔΗΜΑΡ προς τη λίστα του τομέα Οικολογίας και Πράσινης Ανάπτυξης του κόμματος Κουβέλη. Αν όχι, σας ενημερώνω ότι χαρακτηρίζει ηρωική πράξη την ψήφο στη ΝΔ και δηλώνει ανακουφισμένος που δεν βγήκε ο Συριζα και έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα!
Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, που προφανώς ανήκει στον Τομέα Οικολογίας και Πράσινης Ανάπτυξης της ΔΗΜΑΡ, και που δεν θα εκπλαγούμε αν τον δούμε σε κάποια θέση κλειδί του Υπουργείου Περιβάλλοντος ή Ανάπτυξης, έχει γράψει στο παρελθόν για το ζήτημα των ανεμογεννητριών: “Μια ώριμη κοινωνία συνειδητοποιημένων πολιτών, που απαιτεί άφθονο ηλεκτρισμό, θα χωροθετούσε πάρκα χωρίς περιορισμούς, παντού όπου υπάρχει αιολικό δυναμικό.(…) Λίγες μόνο περιοχές θα έπρεπε να εξαιρεθούν, όπως οικισμοί και φυσικά ή πολιτιστικά τοπία που, σύμφωνα με αντικειμενικές αναλύσεις, παρουσιάζουν ιδιαίτερη ευαισθησία. Τα υπόλοιπα βουνά και νησιά, ακόμα και τόποι ιστορικής μνήμης, παραδοσιακοί οικισμοί, μοναστήρια περιοχές NATURA χώροι συμβατικού ή εναλλακτικού τουρισμού κτλ θα όφειλαν να φιλοξενήσουν ανεμογεννήτριες. Ενας δωρεάν φυσικός πόρος θα έδινε δυνατότητα παραγωγής, ακόμα και εξαγωγής, του πιο περιζήτητου αγαθού της εποχής μας”
Το εν λόγω κείμενο το βρήκα ως επώνυμο σχόλιο στο σάιτ συλλογής υπογραφών κατά των α/γ στην Χίο.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και η εκπόρνευση του φυσικού της τοπίου, θα αποκτήσει, τώρα με τους Δημαρτζαφέρηδες στην Κυβέρνηση, και επιστημονική “οικολογική” τεκμηρίωση.
Ο κύριος καθηγητής αντί να μιλήσει για εξοικονόμηση ενέργειας, που τόση ανάγκη έχει από αυτήν ο υπέρ-βεβαρημένος πλανήτης μας, μιλάει ξεδιάντροπα για ανάγκη άφθονης ενέργειας. Τα υπόλοιπα που γράφει, δεν αντέχουν ούτε λέξη προς σχολιασμό.
Με τους Δημαρτζαφέρηδες λοιπόν στην Κυβέρνηση και με τις δύο αυτές κινήσεις που ετοιμάζουν όλοι μαζί, την αναθεώρηση του Συντάγματος προς εξυπηρέτηση των αφεντικών τους και την “ανάπτυξη”, μπαίνει σε εφαρμογή το τελικό στάδιο των Μνημονίων, που είναι, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η πλήρης εξαθλίωση του πληθυσμού, η πλήρης εκποίηση των φυσικών πόρων, η πλήρης εκπόρνευση και καταστροφή του φυσικού τοπίου και τέλος, η επιστροφή της Ελλάδας ως ράκος πλέον, στη δραχμή.
Κοντός ψαλμός αλληλούια.

9 σχόλια:

  1. Δυστυχώς ο Συριζα δεν μπόρεσε παρά το τεράστιο ποσοστό του να παρέμβει και να διαμορφώσει τα πολιτικά γεγονότα. Προτίμησε να κάτσει στη γωνία και να καταγγέλλει το κακό μνημόνιο προσδοκώντας ότι “ανθέλληνες” ευρωπαίοι δεν θα δεχτούν διαπραγματεύσεις και οτι η οικονομικη κατασταση θα παει προς το χειροτερο. Αυτή η μικρόνοη συνθηματολογία και τα απανταχού λαμογια δεξιά και αριστερά είναι που έφεραν την Ελλάδα σ αυτή την κατάσταση. Εδώ αξίζει ένα μπράβο στη Δημοκρατική Αριστερά η οποία πήγε κόντρα στο ρεύμα των λαϊκιστών Τσίπρα – Καμένου, ίσως με μεγάλο πολιτικό κόστος αλλά κατάφερε να στρέψη την πολιτική σε πρωτόγνωρα για την Ελλάδα μονοπάτια. Μη προεξοφλείται από τώρα οτι αυτή την κυβέρνηση θα ειναι μια απο τα ιδια. Άνθρωποι σαν τον Μανιτάκη τον Ρουπακιώτη και τον Μαραβέγια δεν έχουν ανάγκη από υπουργικούς θώκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μαργαρίτης όμως;
      ο Ψαριανός;
      η Ρεπούση;
      ο κύριος Μπέζος που στήριξε την μπουνιά Κασιδιάρη;

      Διαγραφή
    2. όλα τά λουλουδία του μπακτσέ

      Διαγραφή
  2. ο κυριοσ μακριδακησ σαν συγραφεασ που ειναι μπορει και φτιαχνει καινουργιες λεξεισ πιασαρικες λαικιστικες για ανθρωπουσ με εγκεφαλογραφιμα ευθεια. μου αρεσουν και εμενα καποιες συνθετεσ λεξεισ ιδικα οταν απευθινοντε σε συγκεκριμενα προσωπα πχ μαλακοπιτουρασ, μικροτσουτσουνοσ, σαβουρογαμησ, κρυφομαλακασ,αρχιλαμογιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άνθρωποι με τσίπα που δηλώνουν αριστεροί θα προτιμούσαν να αυτοκτονήσουν παρά να συνεργαστούν με αυτούς που 30 χρόνια τώρα μασάνε από ΖΗΜΕΝΣ, βατροπέδια και υποβρύχια , αυτούς ακριβώς τους ίδιους που φαλίρανε την ελλάδα.
    Δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε και συγχώρεση.
    Αν μπλέξεις με τα σκάτα , σκατά θα σε πουν κι εσένα , έλεγε ο πάπος μου.
    έστω σκατά υπεύθυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάλι αριστερές συνωμοσιολογίες...! έλεος πλέον! λίγος ρεαλισμός μπας και βγούμε από την κρίση και βέβαια με επενδύσεις, όχι με την εκδίωξη τους! επενδύσεις με αραλίκι και φραπεδιά δεν έχουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα η ιδια η ΔΗΜΑΡ εχει στον τιτλο της τη λέξη αριστερά...
      χαχαχα
      και μην λες επενδύσεις
      να λες ξεπούλημα
      στα ελληνικά εχουμε πολλες λεξεις

      Διαγραφή
    2. το θέμα δεν είναι να μπούμε σε παιχνιδάκι λέξεων, το θέμα είναι να μη βλέπουμε κάθε, μα κάθε, ρημάδα επένδυση σαν ξεπούλημα....χρειαζόμαστε δουλειές και μόνο από τον ιδιωτικό τομέα θα προέλθουν. Τόσο απλά. Ας ξεκολλήσουμε λίγο το μυαλό μας. όσο για τη δημοκρατική αριστερά, άλλη σκασίλα δεν είχα, αν είναι αριστερή με ένοιαξε! χαχα!

      Διαγραφή
    3. TA SYNTROFIA OLA EINAI KRATIKODIETA KAI DEN TA ENDIAFEROYN OI EPENDISHS. ASE POY OI PERISOTEROI EINAI SYNTAKSIOYXOI KAI MALISTA ME NOMOYS POY EINAI SE BAROS TOY SYNOLOY.

      Διαγραφή