Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Aνακοινώσεις για την επένδυση Ρόκα-Ιμπερντρόλα


 

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Καρφά", με αφορμή το προκύψαν θέμα των ανεμογεννητριών τάσσεται υπέρ τους με τα εξής επιχειρήματα:
«Στα πλαίσια της όλης επένδυσης προβλέπεται να τεθεί άμεσα ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της ΔΕΗ σε «ψυχρή εφεδρεία», όπως επί λέξει αναφέρθηκε από τους εισηγητές και εκπροσώπους της εταιρίας της επένδυσης, κάτι το οποίο αποτελεί ιδιαιτέρως ζωτικό θέμα για τους κατοίκους του Καρφά, οι περισσότεροι από τους οποίους υποφέρουν από τα καυσαέρια εκπομπών του σταθμού της ΔΕΗ, ιδίως την θερινή περίοδο και επί χρόνια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερά μας προβλήματα στο θέμα της ποιότητας της ζωής μας. Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν μέτρηση στο εργοστάσιο της ΔΕΗ από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ χρησιμοποιούσε βαρύ μαζούτ με περιεκτικότητα σε θείο μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη από τον Νόμο. Επίσης λόγω των δικών μας πιέσεων τοποθετήθηκε και ο κλωβός μέτρησης εκπομπών για την ποιότητα της λειτουργία του οποίου όμως έχομε πολλές αμφιβολίες. Κατόπιν τούτων το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί θετική την όλη πορεία για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Νησί μας, και γενικότερα κάθε πρωτοβουλία ή κίνηση  που αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον του τόπου μας και των κατοίκων του.»

Πρωτοβουλία Πολίτες και Ανεμογεννήτριες

Απάντηση στην Ανακοίνωση του Συλλόγου «Φίλοι του Καρφά»

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου «Φίλοι του Καρφά» οφείλουμε ένα σύντομο σχόλιο για το σημαντικό θέμα της προτεινόμενης επένδυσης της πολυεθνικής εταιρείας Iberdtrola με την οποία επιχειρείται η μετατροπή του νησιού μας σε Βιομηχανική Ζώνη παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
Κατανοούμε πλήρως την επιθυμία του συλλόγου για περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από την λειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος της ΔΕΗ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα μας βρείτε δίπλα σας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια σας.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να εξετάζουμε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) ένα από τα πλέον σημαντικά ερωτήματα που εξετάσαμε ήταν:  Θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία το εργοστάσιο της ΔΕΗ με την υλοποίηση της επένδυσης;
Μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να υποστηρίξουμε ότι ακόμη και αν υλοποιηθεί η επένδυση δεν τίθεται αυτοδίκαια (υπό την έννοια των σχετικών προβλέψεων του προτεινόμενου έργου) σε ψυχρή εφεδρεία ο σταθμός της ΔΕΗ.
Η πολυεθνική εταιρεία διασπείρει σκόπιμα μισές αλήθειες για τους δικούς της λόγους. Οφείλουμε όλοι μας σε αυτό το κρίσιμο θέμα να είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι. Σας καλούμε να σχηματίσετε άποψη έχοντας μελετήσει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και τον αντίκτυπο τους στο σήμερα και το αύριο του νησιού με όρους κοινωνικούς περιβαλλοντικούς και οικονομικούς.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα στοιχεία εκείνα τα οποία επικυρώνουν την εδραιωμένη άποψη ότι η προτεινόμενη επένδυση δεν εξετάζει σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΗ υπό την έννοια της ψυχρής εφεδρείας. 

4 σχόλια:

  1. πέστε μου ποιος είναι ο πρόεδρος παρακαλώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τους φίλους του Καρφά δεν τους ενοχλεί η ηχορύπανση? δεν τους ενοχλεί ότι τόσα χρονια με τον σύλλογο σφραγίδα που έχουν η καταστροφή του καρφά που έγινε κτίζοντας αυθαίρετα και ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν κλέψει κοινοτική γη και παραλιες έχουν γίνει ιδιοκτητες από τους μεγαλοξενοδόχους.Τόσα χρονια γιατί δεν έπαιρναν διαφορα μετρα κατά του ρυπογόνου εργοστασιου τις ΔΕΗ.Η αλήθεια είναι μια και μοναδική όλοι οι πρόεδροι και κοινοτάρχες που πέρασαν είχαν μια και μονο σκέψη το ίδιον όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά τα λετε κύριε έχουν περάσει μπουμπούκια Κτηματομεσίτες, μπακάληδες

      Διαγραφή
    2. σωστά τα λετε κύριε έχουν περάσει μπουμπούκια Κτηματομεσίτες, μπακάληδες

      Διαγραφή