Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ κ ΣΑΜΑΡΑ (το μέλλον ως διαρκής υποταγή στη χαμοζωή), του Δημήτρη Λαβάτση


Σκηνή  1η: Πλατεία Συντάγματος πέρυσι το καλοκαίρι, βράδυ γύρω στις 10.
Ένας νεαρός άνδρας γύρω στα 30 με πλησιάζει. Είναι ντυμένος φτωχικά αλλά στο όριο. Εκεί  που αρχίζει  η παραίτηση ,το κουρέλιασμα όψης, σώματος, φωνής, ψυχής.
Ωστόσο είναι πριν από το όριο. Ένα κάτι.
Μου απευθύνεται ευγενικά: Σας παρακαλώ ,μπορείτε να με βοηθήσετε να φάω κάτι απέναντι στο Έβερεστ; Δεν θέλω χρήματα, δεν είμαι πρεζόνι….
Αμήχανος γνέφω σε κάποιους γνωστούς που είχα συναντήσει εκεί στην συνέλευση και  τον ακολουθώ.
Ένα σάντουιτς, ένα γάλα…. Με ευχαριστεί
Τον ρωτάω με ντροπή, με ενοχή αν θέλει κάτι ακόμη. Αρνείται ευγενικά. Κάνω να του δώσω κάποια χρήματα. Δεν δέχεται. Εξαφανίζεται πριν προλάβω  να του απαντήσω μέσα στο πλήθος.
Να υποθέσω ότι πέρασε έναν χειμώνα ζεστό με επάρκεια θερμίδων, με ζεστό μπάνιο και ρούχα καθαρά; Χωρίς την χλεύη των χορτάτων που τον θεωρούν κάτι άλλο από αυτούς; Ότι δεν τον πείραξε κανένας; ότι δεν πείνασε; ότι  δεν ζητιάνεψε; δεν αγρίεψε εισπράττοντας την πολλοστή άρνηση; ότι δεν έχει πια την αποκρουστική όσο και θλιβερή όψη ενός  ανθρώπου βρώμικου που είναι αλλού; Ότι δεν είναι έτοιμος να αρπάξει κάποια τσάντα, ένα πορτοφόλι; να τσακωθεί με τα νεύρα τσίτα από την διαρκή  αϋπνία, τη μπόχα που αποπνέει και την αηδία των άλλων; Πολύ αισιόδοξο….

Σκηνή 2η Η φίλη μου η Μαρία. Με  μουσικές σπουδές. Παράλληλα με το  Πάντειο.
Με προοπτική σολίστ. Που αναβάλλεται  διαρκώς Με δύο παιδιά. Με εργασία μέχρι πέρυσι ικανοποιητική. Στα 1.500 ο μισθός. Με πολύ κόπο βέβαια. Ο ιδιωτικός τομέας δεν ξέρει από ωράρια και  άλλες τέτοιες πολυτέλειες.
Η Μαρία από τον Μάρτιο σε ολική-μερική  απασχόληση. Δηλαδή πλήρες ωράριο και μερικός μισθός  Στα 500 ευρώ πλέον. Κάνει κουράγιο και μαγειρεύει μαζί με άλλες μητέρες εκ περιτροπής για τους συμμαθητές των παιδιών της που δεν έχουν  φαγητό στο  σπίτι.
Με θλίψη στο ευγενικό της πρόσωπο, πασχίζει να προλάβει την καθημερινότητα, την ευχαρίστηση ενός βιβλίου το βράδυ αργά. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες οικονομίες  που τσοντάρουν την κατάσταση. Ως πότε;

Σκηνή 3η
Συγκέντρωση στο ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ . Νεφροπαθείς χωρίς φάρμακα. Ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει, δεν υπέγραψε λέει ο τάδε διευθυντής. Απλά γραφειοκρατία. Που βέβαια θα στοιχίσει ζωές. Τα κανάλια αναλαμβάνουν δράση. Με συμπόνια. Προβάλλουν βέβαια όλες τις πλευρές :υπηρεσιακούς παράγοντες, συγγενείς, νοσηλευτές και γιατρούς σε απόγνωση .Το θέμα διευθετείται για 5 μέρες. Με την ξεφτίλα να περιμένεις ως άρρωστος ή συγγενής  ένα φάρμακο στην ουρά. Στον κόσμο της αφθονία

Περιστατικό 4ο
 Σοβαρά κατάγματα υπέστη ο 28χρονος Αιγύπτιος, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Τρίτη στο Πέραμα. Το θύμα νοσηλεύεται στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος της κάτω γνάθου και των ρινικών του οστών, πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης. O 28χρονος δέχθηκε επίθεση από περίπου 10 μέλη της Χρυσής Αυγής σε μονοκατοικία στο Πέραμα, όπου διέμενε με άλλους τρεις Αιγύπτιους, οι οποίοι εργάζονται ως αλιείς στην Ιχθυόσκαλα Περάματος. Και οι τέσσερις Αιγύπτιοι βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας.



ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ:

1η είδηση:
Χρυσή Αυγή: Απειλούν με ξύλο βουλευτές... ασθενείς και παιδιά!

Με βιαιοπραγίες μέσα και έξω από τη Βουλή, σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, απείλησε ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος...στη διάρκεια συγκέντρωσης στον Φλοίσβο το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως είπε, εάν οι Έλληνες βουλευτές αν ανοίξουν συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, «για προειδοποίηση θα τους δείξουμε το βίντεο του ΑΝΤ1 και αν δεν το καταλάβουν θα τους το εξηγήσουμε...»

Προχώρησε, μάλιστα, και ένα βήμα παραπέρα, απειλώντας ότι «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες»!


2η  είδηση Νέα Δημοκρατία- Αντώνης Σαμαράς 

 Για όλα τα παραπάνω φταίνε οι μετανάστες μας λέει ο  κ Σαμαράς. Αυτοί μήπως δεν φταίνε που εκνευρίζονται κάποιοι και παίρνουν το νόμο στα χέρια τους;
Όπως ντοπάριζε την Κυριακή το μεσημέρι στα καφενεία της Ηλείας κάποιους φραουλοπαραγωγούς- πατριώτες περιγράφοντας τους τις δυσκολίες της ζωής στην Αθήνα, λόγω μεταναστών!, αυτό  βγαίνει. Οι πατριώτες αυτοί βεβαίως όπως και ο Σαμαράς είναι εντελώς ανιδιοτελείς. Έχουν στη δούλεψή τους μετανάστες για 2-3 ευρώ την ώρα μες στα φυτοφάρμακα και οι ίδιοι σαν ανώτεροι  άνθρωποι απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους με επισκέψεις σε κολόμπαρα της περιοχής. Εκεί επιδεικνύουν την ανωτερότητα του έλληνα άνδρα πηγαίνοντας με τα θύματα της καταναγκαστικής πορνείας (trafficking).
Έτσι στα  12 σημεία για την ασφάλεια της ΝΔ, που δεν μας παίρνει ο χώρος να παρουσιάσουμε, αλλά μπορείτε να τα διαβάσετε σε πολλά σάιτ, ο επίδοξος πρωθυπουργός προτείνει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ  μίσους και κυριαρχίας της καταστολής.
Γιατί οι πολιτικές που έκαναν τον νεαρό 30αρη άστεγο ,που φέρνουν τη Μαρία στα πρόθυρα της κατάθλιψης, που  αναγκάζουν τον νεφροπαθή  να παίζει ρουλέτα τη ζωή του αρνούμενος τον εξευτελισμό ,που αφήνουν τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα είναι αδιαπραγμάτευτες. Γιατί οι πολιτικές που κάνουν να λιποθυμούν παιδιά  από πείνα σε πολλά σχολεία της χώρας  και τον Αιγύπτιο να απολαμβάνει την ελληνική λεβεντιά (όπως και εκατοντάδες άλλοι μετανάστες),  οι πολιτικές που παράγουν τους υπανθρώπους που δέρνουν  για να σώσουν την πατρίδα, δηλαδή τους κανόνες της χωρίς όριο εκμετάλλευσης των ανθρώπων ,είναι αδιαπραγμάτευτες. Η ιερότητα των αγορών πάνω  από όλα. Η πολιτική των όπλων που κατέστρεψε το Αφγανιστάν και έφερε σε μόνιμη αστάθεια το Πακιστάν δημιουργώντας εκατομμύρια μετανάστες είναι αδιαπραγμάτευτη για τον κ.Σαμαρά. Η πολιτική που ταπείνωσε τις κοινωνίες της ανατολικής Ευρώπης, που εκπτωχεύει  το 75-80% του πληθυσμού των νότιων χωρών της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι αδιαπραγμάτευτη για τον κ.Σαμαρά. Η πολιτική αυτή που απειλεί με διάλυση το ευρώ όπως φωνάζουν πλέον οι σοβαροί οικονομολόγοι του ίδιου του συστήματος είναι για τονευρωπαϊστή (τρομάρα του) κ Σαμαρά αναγκαία .Η κοινωνική καταστροφή αναγκαία! Γιατί ο κ.Σαμαράς δεν θέλει να γνωρίζει την πραγματικότητα.
Ο  «πατριωτισμός» του δεν ξέρει από αυτά. Ρεαλιστής αποδέχεται τους κανόνες των ιερών αγορών σαν πράξη πατριωτικής ευθύνης. Όπως όλοι στην παράταξη: Μάνος, Τζήμερος, Μπακογιάννη .Και για την υλοποίηση της υποταγής μας επιστρατεύει με τον επιτελάρχη του κο  Ψωμιάδη  ακόμη και την Χρυσή Αυγή –αδελφό κεντροδεξιό κόμμα της ΝΔ!το χαρακτήρισε μόλις προχτές ο Ζορό της Θεσσαλονίκης. Για να δέρνουν μαζί με τα ΜΑΤ όσους δεν ανέχονται  την καταστροφή που ζουν! Βαθιά υποταγμένοι στις επιταγές του συστήματος
 Αυτόν τον πατριωτισμό  λοιπόν ποιος  θα τον ψηφίσει;
                            
                                                                      Δημήτρης Λαβατσής
                                                                     μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χίου

2 σχόλια:

  1. Το μόνο βέβαιο είναι η εκτόξευση της Χρυσής Αυγής, η οποία φέρεται να παίρνει ένα μεγάλο κομμάτι του Ανεξέλ που βλέπουν ότι δεν τους εκφράζει τελικά και ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του Λαος, που δεν μπαίνει στη βουλή, οπότε η ψήφος θεωρείται εκεί χαμένη. Αν υπολογίσουμε τα ποσοστά αυτά χοντρικά σε 1% από τον ένα συν 1% από τον άλλο, τότε η Χρυσή Αυγή πάει με άνεση για 9% και 4ο κόμμα. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις όμως την φέρουν ...3ο κόμμα! Αρα ή το Πασόκ θα πέσει πολύ ή πολλές ακόμα χιλιάδες ελλήνων που ψήφιζαν Πασόκ και ΝΔ θα ψηφίσουν, πχ μετά τις σφαγές ελλήνων από λ/μ σε Πειραιά, σε Παιανία, σε Καβάλα κλπ, την Χρυσή Αυγή και πλέον μιλάμε για ΧΑ με διψήφια ποσοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου έτσι!!Κάποιες μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζω την φέρνουν στο 4,5%.Φρικτό έτσι κι αλιώς.Να νομίζει ένας στους 20 ότι η βία των μπράβων των αφεντικών θα τους λύσει τα προβλήματα!!!!Ότι θα τους δώσει δικαιώματα!Όσο για σένα κε ανώνυμε των 2.14 για τις σφαγές μεταναστών από έλληνες φασίστες δεν τρέχει τίποτα.Ε;Σα να χαίρεσαι!Όταν θα δοκιμάσεις την βία των υπανθρώπων στο κεφάλι σου θα καταλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή