Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Συγκέντρωση κατοίκων στη Σιδηρούντα για την επένδυση ΡΟΚΑ-ΙΜΠΕΡΝΤΡΟΛΑ


Οι επιπτώσεις στην περιοχή της Σιδηρούντας από  την επένδυση των ανεμογεννητριών της εταιρείας Ρόκα θα συζητηθούν σε έκτακτη συνέλευση των κατοίκων του χωριού. Η συνέλευση  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11.00 στην πλατεία του χωριού, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Όπως λέει ο κ. Ανδρέας Τσουρής, η μελέτη της εταιρείας,  που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και έχει τεθεί σε διαβούλευση, προβλέπει την εγκατάσταση υποσταθμού 800τ.μ στην περιοχή του Αϊ. Γιάννη, καταστρέφοντας τον κάμπο και την παραλία της Γερίντας ενώ μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν και στο Μετόχι, ο κόλπος του οποίου θα χρησιμεύσει για την εκφόρτωση των ανεμογεννητριών, προκειμένου στη συνέχεια οδικώς τα κομμάτια των ανεμογεννητριών να μεταφερθούν με νταλίκες στα σημεία εγκατάστασης τους.
«Δεν είμαστε αντίθετοι με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, αλλά συγχρόνως δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν επιλέχθηκε κάποια άλλη τοποθεσία, απομακρυσμένη από κατοικημένη περιοχή» λέει ο κ. Τσουρής, επισημαίνοντας ότι αν τα σχέδια αυτά προχωρήσουν θα καταστραφούν οι φυσικές ομορφιές της Σιδηρούντας.
Στη συνέλευση προβλέπεται να πάρουν μέρος και  άλλοι φορείς, όπως εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, της Κίνησης 19 για την Αμανή, της πρωτοβουλίας «Χιώτες πολίτες και ανεμογεννήτριες» ενώ έχει κληθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης.
Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν κανενός είδους παρέμβαση που θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά  του χωριού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου