Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το κέρδος απ΄την συμφορά



Τί κερδίσαμε απ την χρεοκοπία;

Η Πολιτική επέστρεψε στην ζωή των Ελλήνων απεξαρτημένη πιά απ΄τις λέξεις που απαξιωτικά την συνοδευαν χρόνια τώρα: διαπλοκή, λαμογιά, διαφθορά, ντε μόντα.
Χιλιάδες άνθρωποι κατέβασαν απ τις βιβλιοθήκες  τα παλιά βιβλία τους που είχαν πιάσει σκόνη απ τα χρόνια που ήταν εκεί ξεχασμένα.
Άρχισαν και πάλι οι πολιτικές συζητήσεις. Με πάθος, με φανατισμό, με λάθη, αλλά ξανάρχισαν.
Νέοι άνθρωποι ανοίγουν βιβλία Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Πολιτικής και Οικονομίας και διαβάζουν και πάλι.Μελετούν αυτά που οι Κωστόπουλοι κι οι Πανταγιάδες είχαν ρίξει στον Καιάδα του βλαχομπαρόκ λάιφταιλ.
Ξαναγεμίζουν τα αμφιθέατρα από ανθρώπους που ποθούν να ακούσουν , να μάθουν , να συζητήσουν για αυτά που γεμίζουν την ψυχή και το μυαλό.
Άδειασαν επιτέλους οι αχανείς πίστες μαζικής αποκτηνωτικής διασκέδασης με τις Βισσοβανδήδες και τα θλιβερά τσιφτετέλια τα επιβεβλημένα για να είσαι must σε μια κοινωνία σάπια και δανεική.

Στο δρόμο άνθρωποι συζητούν, μαλώνουν, επιχειρηματολογούν, κουτσά -κουτσά  σαν μωρά παιδιά που μαθαίνουν να περπατούν ή σαν παραπληγικοί που ξαναμαθαίνουν να περπατούν.
Ό,τι και να συμβεί από δω και πέρα, στην Ελλάδα, το μυαλό και η καρδιά των ανθρώπων ξανάρχισε να χτυπά .
Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος όλων μας.
(η φωτό είναι από την σημερινή  παρουσίαση Ζίζεκ στο Μπενάκη και μου προκάλεσε εντύπωση το πόσοι άνθρωποι πήγαν εκεί κυριακάτικα.Μακάρι όλα τα αμφιθέατρα να είναι από δω και πέρα πάντα γεμάτα.Με κόσμο και με πάθος)



Σοφία Λαμπίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου