Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

To ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα, διαλύει ΠΑΣΚΕ και ΠΑΣΠ


To ΠΑΣΟΚ αλλάζει όνομα, διαλύει ΠΑΣΚΕ και ΠΑΣΠ
Τα αλλάζει όλα στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακόμη και το όνομα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα με το οποίο διατήρησε τις δυνάμεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο Πρωτοδικείο έχει ήδη κατατεθεί το νέο όνομα του Κινήματος το οποίο κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.
Η απόφαση αυτή σχετίζεται ασφαλώς και με τα υπέρογκα χρέη του ΠΑΣΟΚ που αγγίζουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ τα οποία είχαν ληφθεί με ποσοστά... μεγάλου κόμματος. Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εφόσον υπαχθεί σε πτωχευτικό καθεστώς το χρέος «το τρώει» η τράπεζα η Αγροτική εν προκειμένω...
Σε κάθε περίπτωση, οι σχεδιασμοί του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, δεν σταματούν στην αλλαγή ονόματος. Αφενός αναμένεται να εξαγγείλει μέσα στο καλοκαίρι Συνδιάσκεψη, πριν το («συντακτικό» όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος) Συνέδριο της 3ης Σεπτέμβρη.
Παράλληλα, θα προχωρήσει στην διάλυση τόσο της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΣΚΕ όσο και της ΠΑΣΠ της φοιτητικής νεολαίας. Συν τοις άλλοις όπως έχει ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη εγκαθίσταται στην Ιπποκράτους διεθνής ελεγκτική εταιρία που θα διενεργήσει τον οικονομικό έλεγχο του κόμματος.
Θα συγκροτήσει επίσης την ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) στην οποία θα μετάσχουν νέα πρόσωπα, τριαντάρηδες, αλλά και πιο έμπειρα, όπως έχει ήδη γράψει η iefimerida.
Σε εκκρεμότητα είναι επίσης οι αποφάσεις για το εσωκομματικό μέτωπο. Η «αφωνία» του Γιάννη Ραγκούση χθες αλλά και οι γενικώς προσεκτικές διατυπώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου (ΝΕΤ) δεν έδωσαν αφορμή για διαγραφή τους και όλα θα κριθούν από την περαιτέρω στάση των εν λόγω στελεχών.
Όλες οι ριζικές και εκ βάθρων αλλαγές θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα γίνει μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης – ίσως και εντός της εβδομάδος.

7 σχόλια:

  1. ΤΟ ΦΕΣΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να πάρουν τα λεφτά από τον Τσουκάτο Μαντέλη και Βίο

      Διαγραφή
    2. Bλτε και τι Ελπιδα

      Διαγραφή
  2. ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ 3%, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ, ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ 7%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΦΕΡΕΓΓΥΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ...

      Διαγραφή
  3. Θέλει και 20 ψήφους της ΝΔ ο προτεινόμενος από την Χρυσή Αυγή για την θέση αντιπροέδρου. Και γιατί δεν θα τον ψηφίσουν 20 από τους βουλευτές της ΝΔ? Προτιμούν "πόλεμο" με την Χρυσή Αυγή"? Ετσι θα πάμε μπροστά; Κόβοντας τα νόμιμα δικαιώματα των διπλανών μας? Ή δεν είναι νόμιμο δικαίωμά τους ο 7ος αντιπρόεδρος? Ψήφο ανοχής θα δώσουν. Δεν θα την δώσουν λοιπόν? Αρα η ΝΔ επιθυμεί την πόλωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ..ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή