Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Είναι η εξέγερση αυτοσκοπός ή ιστορική αναγκαιότητα;

Head of radical leftist SYRIZA party Alexis Tsipras makes statements after a meeting with the leader of conservative New Democracy party Antonis Samaras in Athens June 18, 2012. REUTERS/Yorgos Karahalis

Μέσα στις πολλές μετεκλογικές συνεντεύξεις που έδωσε ο κος Τσίπρας, ΤΑ ΝΕΑ στην χτεσινή τους έκδοση αναδημοσίευσαν κομμάτια μίας που έδωσε  και στο REUTERS.
Ανάμεσα στις φράσεις του κου Τσίπρα που μετέφερε η αναδημοσίευση των ΝΕΩΝ ήταν και η ακόλουθη: "Ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο" (ως αντίδραση προφανώς στο Μνημόνιο).
Ανατρέχοντας απευθείας στην αυθεντική συνέντευξη , με τα φτωχά αγγλικά μου, κατάλαβα ότι αυτή η φράση εντασσόταν σε μια ολόκληρη παράγραφο που έλεγε, μέσες -άκρες τα παρακάτω:
" Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσανατολιστεί στο να στηρίξει , ως προτεραιότητα του, τον φτωχό , τον αδύναμο,να στήσει δίκτυα αλληλεγγύης.Ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την αντίσταση ο πρώτος στόχος μας θα είναι η Αλληλεγγύη.Την οργή του λαού θα την χρησιμοποιήσουμε  ως μοχλό πίεσης για την αναίρεση του Μνημονίου.Εμείς θα επιλέξουμε να στηρίξουμε όσα θετικά προταθούν και γίνουν εντός και εκτός Βουλής".
Η δική μου κοινή λογική "διάβασε" πίσω απ΄τα παραπάνω λόγια ότι ο Τσίπρας σκέφτεται να στήσει ένα νέο ΕΑΜ, που ας μην ξεχνάμε είχε σαν στόχο του πρώτα να επιζήσει ο λαός και μετά να αντισταθεί.
Μια δεύτερη σκέψη μου ήταν ότι και αυτός , όπως κι εγώ, διαβλέπει ότι ένας κοινωνικός εμφύλιος είναι προ των πυλών , κάτι που προφανώς δεν το θέλει.Πιθανότατα γνωρίζει, παραπάνω από μας, ότι οι μόνοι έτοιμοι , οργανωμένοι και εκπαιδευμένοι για να εμπλακούν σε έναν τέτοιο πόλεμο είναι τα μέλη της Χ.Α. τα οποία και χαίρουν συμπαθειών μέσα στην αστυνομία αλλά και απολαμβάνουν μιας ιδιότυπα ευγενικής συμπεριφοράς απ΄την Δικαιοσύνη.
Ποιος , λοιπόν, λογικός άνθρωπος , και μάλιστα αριστερός, δλδ ανθρωπιστής και καθόλου βίαιος από ιδεολογία, επιθυμεί την εμπλοκή σε έναν κοινωνικό εμφύλιο που όχι μόνο θα χάσει πιθανότατα, όχι μόνο θα έχει θύματα, αλλά και θα δώσει μια στροφή Κράτους και Δικαιοσύνης σε μεγαλύτερη συντηρητικοποίηση για να μην πω φασιστικοποίηση.

Αυτά όμως που σκέφτηκα εγώ δεν τα σκέφτηκαν άλλοι.
Και έτσι έγινε χαμός στο Διαδίκτυο.
Μας πουλάει.Δεξιά στροφή.Είναι σοσιαλδημοκράτης.Τα βρήκε ήδη με το Σύστημα.

Αναρωτιέμαι...
Κανείς δεν πρόσεξε ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου η ελληνική κοινωνία ψήφισε Δεξιά;
Αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ -την ΔΗΜΑΡ δεν την θεωρώ αριστερό αλλά σοσιαλνεοφιλελεύθερο κόμμα- ακουμπούν το 32%.
Άρα το 68% της κοινωνίας συντριπτικά ψηφίζει υπέρ της συντήρησης!
Οπότε τι επιθυμούν κάποιοι;
Ν αρπάξουν τα τουφέκια οι του 32% και να βγούν στο δρόμο να αυτοκτονήσουν ομαδικά;
Ποιος λαός θα βγει στο δρόμο; Αυτός που ενέκρινε τα Μνημόνια;
Και πού είναι ο λαός τον τελευταίο χρόνο που τον ξεσκίζουν και δεν βγαίνει στο δρόμο;
Πού βρίσκονται κρυμμένοι 1.200.000 άνεργοι;

Κάποιοι δεν αντέχουν άλλο, κάποιοι έχουν σαν εμμονή τη σύγκρουση.
Οι πρώτοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή.Οι δεύτεροι να δουν κανένα ντοκυμαντέρ από το Μάη του 68.
Είναι προφανές , για τα δικά μου μάτια αλλά και τις ιστορικές μου γνώσεις, ότι σπάνια ένας εξαθλιωμένος άνθρωπος ριζοσπαστικοποιείται, συνήθως πάει στα δεξιά, στα πολύ δεξιά.

Ας μην ονειρεύονται κάποιοι, δια της βίας, συγκρούσεις στο δρόμο.
Με το ζόρι δεν γίνονται.
Στις μεγάλες πόλεις η απόλυτη εξαθλίωση της ζωής των κατοίκων της δεν θα τους οδηγήσει σε επανάσταση αλλά σε αλληλοφάγωμα.Μην περιμένετε από αριστερό να εγκρίνει αλληλοφάγωμα.

Εκεί που θα υπάρξει η μεγάλη αντίσταση δεν είναι στις πόλεις και δεν έχει πολιτική χροιά.
Θα γίνει στην επαρχία, εκεί που εκποιούνται τεράστιες εκτάσεις έναντι πινακίων φακής για να επέλθει η διαβόητη "ανάπτυξη".Εκεί θα γίνει γιατί εκεί έχουν κάτι χειροπιαστό να προστατεύσουν.Τον τόπο τους.Και γιατί εκεί ο κατακτητής δεν είναι αόρατος όπως στις μεγάλες πόλεις αλλά ορατότατος, έρχεται με μπουλντόζες και ΜΑΤ συνοδεία.
Και εκεί δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό κόμμα να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο.
Θα κατέβουν από μόνοι τους.Για να προστατεύσουν τα βουνά, τα νησιά, το Νερό, την θάλασσα του τόπου τους.Αυτά δεν γίνονται αντιληπτά στα παιδιά των πόλεων γιατί η Πόλη δεν είναι Πατρίδα κανενός.Είναι πια ένα κολασμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης σωμάτων και ψυχών για απαλλοτρίωση.

Μην εκβιάζετε λοιπόν την εξέγερση ή την επανάσταση.
Αν ιστορικά δεν είναι προβλεπόμενο να έρθει το μόνο που θα έρθει είναι η άσκοπη αιματοχυσία και ο κανιβαλισμός.
Και αυτό κανένας αριστερός δεν μπορεί να το πάρει στην πλάτη του.
Κανένας Άνθρωπος δεν μπορεί.

Σοφία Λαμπίκη
(η συνέντευξη του κου Τσίπρα στο ΡΩΥΤΕΡΣ εδώ:http://www.reuters.com/article/2012/06/19/us-greece-election-tsipras-idUSBRE85I13820120619 )

1 σχόλιο: