Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Θρασείς εγκληματίες


Λοβέρδος: Αν υπήρχε κυβέρνηση θα είχε λυθεί το θέμα

«Αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση» δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει.


Ας απαντήσει στον κύριο Θάνατο ένας δεξιός:


"Είναι γενοκτονία αυτό που συμβαίνει επί των ημερών του Μνημονίου στην πατρίδα μας. Οι καταγγελίες ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς δεν έχουν τη δυνατότητα πλέον να αγοράσουν ή να πάρουν από τα ασφαλιστικά ταμεία τα φάρμακά τους αποδεικνύουν ότι το 2012 δεν υπάρχει ευρωπαϊκός πολιτισμός ούτε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ούτε ανθρωπιά στην πολιτική που εφαρμόζεται στη Γηραιά Ήπειρο.
Ο καρκίνος στις περισσότερες μορφές του αντιμετωπίζεται πλέον και δεν θεωρείται επάρατη νόσος. Αρκεί ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα απαραίτητα φάρμακα και να κάνει τη θεραπεία του στους κατάλληλους χρόνους. 
Στην κατεχόμενη Ελλάδα, με τα λεηλατημένα ταμεία και τους πολιτικούς απατεώνες, που έριξαν τα αποθεματικά τους στη Σοφοκλέους και στη συνέχεια στα δομημένα ομόλογα και στο περίφημο «hair cut», τα άκρως απαραίτητα φάρμακα για μορφές καρκίνου (άκουσα τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο να λέει ότι είναι οκτώ) δεν υπάρχουν αυτόν τον καιρό στα νοσοκομεία και οι χιλιάδες ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν από 3.000 έως 10.000 ευρώ για να τα αγοράσουν. Δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζονται και εγκαταλείπονται στο έλεος της ασθένειας, για να εξυπηρετηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι ακόρεστες τράπεζες.
Το ίδιο, μού λένε, συμβαίνει και με χιλιάδες διαβητικούς που δεν μπορούν, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Βλέπετε, προκειμένου να συγκεντρώσουμε δισεκατομμύρια για τους τόκους που παίρνουν η Goldman Sachs, η JP Morgan και οι άλλοι «γύπες» που συνεργάστηκαν με τους αρχιδοσίλογους της πολιτικής σκηνής του τόπου, δεν υπάρχουν χρήματα για να περιφρουρηθούν οι ζωές χιλιάδων Ελλήνων που είναι άρρωστοι και ρίπτονται στους φούρνους της κυρίας Μέρκελ και του διεθνούς υποκειμένου που λέγεται Κριστίν Λαγκάρντ.
Δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές και ενώ ανατινάζεται, όπως όλα δείχνουν, η ισπανική οικονομία, κάποιοι εξακολουθούν να μιλάνε και να επιχειρηματολογούν με πλαστά διλήμματα: «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη». Στην πραγματικότητα, το δίλημμα είναι: «ζωή ή θάνατος». Γιατί κανένας πολιτικός και καμία πολιτική δεν μπορεί να αναγνωριστεί από κανέναν, όταν, με ψυχρό βλέμμα, στέλνει στον θάνατο -σε βέβαιο θάνατο, χωρίς φάρμακα- χιλιάδες καρκινοπαθείς και άλλους αρρώστους. 
Αυτό είναι γενοκτονία και αντιμετωπίζεται μόνο με καθολική αντίσταση όλου του πληθυσμού, χωρίς διαιρέσεις σε Δεξιούς και Αριστερούς. Οι δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να επιβάλουν τη νοοτροπία: «ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν». Αυτή είναι η νοοτροπία βαρβάρων και σκοταδιστών. Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από τους ελεύθερους Έλληνες, που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας -αυτό μας χωρίζει- από τους Ούνους, τους Γότθους και τους Οστρογότθους τοκογλύφους."
Γιώργος Τράγκας (http://www.facebook.com/giorgostragas/posts/364197326980309)

2 σχόλια:

  1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
    Ετοιμάζει το έδαφος για νέες περικοπές σε βάρος του λαού

    Εκτός απ' τη διεκδίκηση της άμεσης κρατικής χρηματοδότησης προβάλλει η αναγκαιότητα της διεκδίκησης ενός ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά, δημόσιου συστήματος υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης

    Τα τραγικά αδιέξοδα που γεννά για το λαό η παράδοση της υγείας στους κανόνες της αγοράς αναδεικνύονται τις τελευταίες μέρες: αφ' ενός τα δημόσια νοσοκομεία καρκινοβατούν λόγω της υποχρηματοδότησης, του «κουρέματος» των αποθεματικών τους, της εξάρτησης της λειτουργίας τους από τις ιδιωτικές εταιρείες που τα προμηθεύουν με ό,τι χρειάζονται - άλλωστε διακηρυγμένος στόχος των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου είναι αυτά να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια για την απόκτηση ίδιων εσόδων. Αφ' ετέρου, τα τεράστια ελλείμματα και χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) - θεσπίστηκε με το νόμο 3918/2011 (ΦΕΚ Α' 31) και άρχισε να λειτουργεί απ' την 1.1.2012 - αυξάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες από την έλλειψη ενός Ενιαίου, Καθολικού, Αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας. Αλλωστε, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί το βασικό όχημα για την υλοποίηση στη χώρα μας του στόχου για ενιαία ελάχιστη παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που είναι κοινός ευρωπαϊκός στόχος.

    Τις τελευταίες μέρες, τα προβλήματα αυξήθηκαν καθώς οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν φάρμακα ούτε στα δημόσια νοσοκομεία (τα οποία αρνούνται να τα προμηθεύουν οι εταιρείες λόγω των χρεών τους) ούτε και στα φαρμακεία παρά μόνο αν τα αγοράσουν τοις μετρητοίς, μετά και από σχετική απόφαση των ηγεσιών των φαρμακευτικών συλλόγων που, έτσι, γίνονται ιμάντες των απαιτήσεων της φαρμακοβιομηχανίας. Σ' αυτή τη «μορφή πάλης» συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις πλην της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών, η οποία πρότεινε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στην υγεία και τους ασφαλισμένους για να διεκδικήσουν την επαρκή χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ώστε να σταματήσει η στάση πληρωμών και η παύση των παροχών.

    Η σφυρηλάτηση αυτής της κοινής δράσης πρέπει να ενταχθεί - όπως προτείνει το ΚΚΕ - στην πάλη για Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στα πλαίσια αυτού του συστήματος καταργείται κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία - Πρόνοια, κοινωνικοποιούνται όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργία τους και η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται εντελώς δωρεάν. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ , ΑΦΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή