Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



Στην αντεπίθεση όλοι μαζί, όχι απέναντι

Όταν το εθνικό κεφάλαιο σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους του έχει εξαπολύσει μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στην εργασία. Όταν η χώρα έχει αγγίξει τα όρια της δημοκρατικής εκτροπής από συγκυβερνήσεις χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Όταν ο λαός μας απαιτεί από την Αριστερά να αφήσει στην άκρη αυτά που τη διχάζουν και να μπει μπροστά στο αγώνα για να ενωθούν οι δυνάμεις που θα ανατρέψουν την πολιτική της συγκυβέρνησης, για να αποτυπωθεί και στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο η τεράστια κοινωνική πλειοψηφία κατά του Μνημονίου και υπέρ μιας πολιτικής που θα έχει ως επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας. Όταν και στο νησί μας οι πολίτες ενωμένοι κλιμακώνουν καθημερινά τις ενωτικές κινητοποιήσεις τους, καταδεικνύοντας με κάθε ευκαιρία την συμμετοχή των δύο τοπικών βουλευτών της συγκυβέρνησης στην πολιτική που καταστρέφει την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Όταν η δράση των φίλων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των δημοκρατικών κινητοποιήσεων της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Χίου, απομονώνει τους δύο βουλευτές. Όταν ο κ. Μουσουρούλης, ως ο αναβαθμισμένος εκπρόσωπος κόμματος της συγκυβέρνησης παραληρεί στη Βουλή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, για να κρύψει την απόλυτη υποβάθμισή της Χίου. Όταν η ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί τα τοπικά πολιτικά συμφέροντα, αποκαλύπτοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά αυτό που επικινδύνως αποσιωπάται από τους Τσουρή και Μουσουρούλη με τους πανηγυρισμούς για την υποτιθέμενη «επιτυχία» στην επέκταση του αεροδρομίου. Όταν η πολιτική της Τσουρή και του Μουσουρούλη απομονώνεται πλήρως από τη μαζική και δημοκρατική πολιτική δράση των πολιτών της Χίου.
Τότε;
Τότε έρχεται η ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ που επιχειρεί να απαξιώσει αυτή τη δράση, θεωρώντας τον αγώνα της πλειοψηφίας των πολιτών και μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην πολιτική του μαύρου μετώπου ως «αυταπάτη». Ανακοίνωση που εκ των πραγμάτων λειτουργεί αθωωτικά για την πολιτική των δύο τοπικών βουλευτών και της συγκυβέρνησης και αποπροσανατολιστικά για το διογκούμενο κίνημα ενάντια στην πολιτική αυτή.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεσμευόμαστε στην κοινωνία ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να προστεθεί στο ενωτικό ρεύμα για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου και το αξιόλογο δυναμικό που αποτελούν οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές που σήμερα εγκλωβίζονται στην αδιέξοδη πολιτική των ηγεσιών του ΚΚΕ.
H αντεπίθεση στην χωρίς όρια επίθεση του κεφαλαίου, μας χρειάζεται όλους και όλες στην ίδια μεριά, όχι απέναντι.
Χίος 1-3-12

Από το Γραφείο Τύπου

15 σχόλια:

  1. αφιστε τα καπελα κομματοσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φασιστάκι εσ΄ύ τι ανακατεύεσαι; Α! ναι είναι το μεροκάμματο...

      Διαγραφή
    2. της μανα σου το μουνι που θα με πεις φασιστακι

      Διαγραφή
  2. Ολες οι αποψεις σεβαστες .Εχομε και δημοκρατια και σοσιαλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Χίου ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ. ΔΙΧΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ! ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ! ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ!ΟΙ ΟΠΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ!ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ!

      συριζα χιου

      Διαγραφή
  4. Η διέξοδος μπορεί να δρομολογηθεί στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την προώθηση της Λαϊκής Οικονομίας – Λαϊκής Εξουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν ενωθουν ο συριζα το κκε η δημαρ η ανταρσια το κκε μλ το μλ κκε ο κοτσακασ ο δημαρασ ο κουρουμπλησ η κατσελη ο καστανιδησ μπορει να παρουμε και μεχρι 20%και να φτιαξουμε μια φοβερη κοινοβουλευτικη ομαδα. οι μισοι θα λενε εξω απο την ευρωπη οι αλοι θα λενε μεσα στην ευρωπη αλλα εξω απο το ευρω αλλοι θα θελουν ενοπλοι επανασταση και αλλη ειρινικο περασμα στο σοσιαλισμο καποιοι δεν θα θελουν σοσιαλισμο καποιοι θα θελουν μεταριθμισησ και αλοι κρατικοπιοισησ ουφ κουραστικα να γραφω μαλακιες για ενοτιτα της αριστερασ και τησ κεντροαρστερασ με την εξωκινοβουλευτικη αριστερα Α ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ δεν σε καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσένα νούμερο του ΛΑΟΣ σε καταλαβαίνουμε όλοι. Ο στοχασμός του γλύφτη και του χαφιέ είναι πάντοτε εύκωλος γιατι μοιάζει με το μόνο που παράγουν όλα τα ζωντανά μόλις χωνέψουν

      Διαγραφή
  6. Το ηθικό κύρος των κομμουνιστών, που απορρέει από τις ιδέες τους, την ορθότητα των πολιτικών τους θέσεων, εφόσον επαληθεύονται από τη ζωή, τις αρχές τους, τη συνέπειά τους, την ανιδιοτελή προσφορά τους στον αγώνα για το δίκιο του λαού, την αδιάλλακτη, ασυμβίβαστη πάλη τους με τους εκμεταλλευτές του λαού, είναι ισχυρότατο όπλο στον αγώνα, ασκεί τεράστια επιρροή. Είναι η ζωντανή δύναμη του παραδείγματος.
    Δεν είναι τυχαίο ότι οι ποικιλώνυμοι εχθροί του Κόμματος συγκέντρωναν πάντα, και σήμερα κάνουν το ίδιο, τα κύρια πυρά τους για να πλήξουν το αγωνιστικό ήθος, το ηθικό κύρος του Κόμματος και των μελών του με όλα τα άθλια μέσα, με τις προβοκάτσιες, με το ψέμα, τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση των θέσεών του. Δεν μπορούν ανοιχτά και καθαρά να αντιμετωπίσουν τις ιδέες, την πολιτική του και καταφεύγουν σε αυτά τα μέσα, με στόχο να παρουσιάσουν το ΚΚΕ ως ένα κόμμα που δε διαφέρει σε τίποτα από τα αστικά και μικροαστικά κόμματα.
    Ο,τι όμως κι αν κάνουν δε θα μπορέσουν να τραβήξουν το ΚΚΕ στον κόσμο τους, στη σαπίλα, στη σήψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά...εσείς έχετε γίνει πιο φασίστες και από τους ακροδεξιούς!!

      Διαγραφή
    2. ποιος σε γαμα εσένα

      Διαγραφή
    3. koyfales kkedes etsi kai ftiaxoyme kyvernisi syriza kai exokinovoyleytikis aristeras tha sas gamisoyme

      Διαγραφή
    4. Προβοκάτορα των 9.03 δεν πείθεις.Ούτε τα αφεντικά σου ούτε το γάτο μου.
      Τώρα εσένα των 2.42 τι να σου πω; τρελλαίνεις τους ΚΚΕδες με την πολιτικότατη ατάκα σου.
      Τέλος ο1.22 μην σκίζεσαι ρε φίλε.Καταλάβαμε πως σε βάλανε από το τιμημένο να τους βρίζεις για να μπετονάρουν τα παιδάκια τους

      Διαγραφή