Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Παράνομα ισχυρότατα δηλητήρια -φόλες- στην ύπαιθρο …

 

Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου
ΤΘ 56
Χίος 82100
Χίος

Η ιστορία παλιά , κάπου από την δεκαετία του 90 όπου σταματήσαμε την θανάτωση άγριων ζώων από το Δασαρχείο και τον Σύλλογο των Κυνηγών που γινόταν κάθε χρόνο, αφού το νησί τότε κηρύχτηκε Αρουραιόπληκτο.
Παράλληλα με μελέτες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και από Πανεπιστήμιο της Αγγλίας,  στα οποία στείλαμε τότε τα νεκρά ζώα , πήραμε την πληροφόρηση και τις αποδείξεις ότι οι αλεπούδες κατά κύριο λόγο τρέφονται με τρωκτικά και όχι με πέρδικες που ισχυριζόταν τότε ο Σύλλογος των Κυνηγών.
Εδώ και μερικά χρόνια είχαμε την πληροφόρηση ότι ΚΑΠΟΙΟΙ συνέχιζαν και έβαζαν φόλες. Δεν είχαμε όμως τα πειστήρια της όλης διαδικασίας.
Αυτή την φορά όμως , πριν λίγες μέρες την προηγούμενη Κυριακη , βρεθήκαν δεκάδες δολώματα με κερί και με υδροκυάνιο ή κυάνιο στο εσωτερικό τους και με κοπανιστή στο εξωτερικό τους, τοποθετημένα από την περιοχή του Γιαννάκη μέχρι το Καμπανάρι, καθώς και δυο νεκρές αλεπούδες δίπλα στον δρόμο.
Είχαν τοποθετηθεί επιμελημένα . Τα δε σημεία τοποθέτησης τους είχαν οριοθετηθεί με πέτρες .
Οι φόλες είναι φτιαγμένες με τον ίδιο τρόπο που τις έφτιαχνε κάποτε, σε αλήστου μνήμης εποχές το ίδιο το Δασαρχείο για να ξεπαστρεύει τα ανεπιθύμητα αγρίμια και που σταματήσαμε σαν σύλλογος όπως προαναφέραμε.
o Όλα αυτά μαζί με το γεγονός ότι κάποιοι προμηθεύουν , κατέχουν, διακινούν , τοποθετούν , και μετακινούν τέτοιο τραμακτικα ισχυρότατο - άμεσης δράσης δηλητήριο αποτελεί έγκλημα κατά της Φύσης και του Ανθρώπου. Σε καμία δε περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε όταν τελούνται τέτοιες πράξεις.
o Απαιτούμε δε την άμεση σύλληψη των ενόχων και την τιμωρία τους.
o Η γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου