Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Violent August: The 1918 Anti-Greek Riots in Toronto - Documentary Film


ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟ 1918 ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ "ΣΚΟΥΠΑ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί, όσοι χαίρονται για τα πογκρόμ είναι "χαλασμένοι", αυτοί που προβάλλουν τον αντιρατσισμό τους και τον ανθρωπισμό τους για πιο σύνθετα προβλήματα, τι είναι; Άποψή μου, και οι δυο κατηγορίες το ίδιο έργο επιτελούν, αυτό της Νέας Τάξης. Και οι δύο κατηγορίες με τον πόνο των ανθρώπων παίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε όλοι Καναδοί2 Απριλίου 2012 στις 3:11 μ.μ.

    Αναρωτιέμαι, ποια χάπατα πείθονται(ακόμα) με τέτοιου είδους κακόγουστα σοφίσματα. Ο προπάππος μου ήταν κλεφτοκοτάς, άρα εγώ οφείλω να ανέχομαι κάθε κλεφτοκοτά και παράνομο, εν γένει! Οποία λογική, πράγματι!
    Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Α) Εάν οι διωχθέντες Έλληνες ήσαν παράνομοι, ΚΑΛΩΣ εδιώχθησαν.
    B) H διαλεκτική της ιστορίας αρτιώνεται μέσα από τη σύνθεση. Εν προκειμένω, οι σκληρές συνθήκες αντιμετωπίσεως, οι οποίες ΟΡΘΩΣ επεβλήθησαν από την καναδική πολιτεία, συντέλεσαν στον παραδειγματισμό, τη συμμόρφωση και, εν τέλει, την έννομη ενσωμάτωση. Όπως λέγαμε και στις Ειδικές Δυνάμεις, "έρχεται όποιος θέλει, μένει όποιος μπορεί".
    Γ) Αν παρόλα αυτά, η θρηνωδία για τον μπουζουριασμένο Αφγανόκαφρο δε σ' αφήνει να κλείσεις μάτι, υπάρχει η προφανής λύση: Πάρε τον σπίτι σου. Μόνο που, ακολουθώντας τη νομοθεσία που ίσχυσε στον Καναδά, θα πρέπει να εγγυηθείς προσωπικώς για τη νομότυπο συμπεριφορά του, ειδαλλιώς θα πάρετε μαζί τον μπούλο! Λοιπόν, τι λές; Θα ετοιμάσεις κρεβάτι ή βαλίτσες για Ισλαμαμπάντ; (Πρόσεξε μόνο, αν επιλέξεις την πρώτη option, γιατί αυτοί οι "φουκαράδες" τρώνε και κατοικίδια...)
    Άφησα εκτός τη κουβέντα περί νόμιμου και λαθραίου, γιατί στον κομμουνιστικό φασιστονού της επιβολής "είμαστε όλοι ξένοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή