Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Υπό την απειλή μήνυσης η Βιβλιοθήκη " Αδ.Κοραής"



Στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ιπποκράτους 92 στην περιοχή Εξαρχείων- Νεαπόλεως, η Βιβλιοθήκη Κοραή διαθέτει από δωρεά ένα διαμέρισμα ρετιρέ, 90 τετραγωνικών μέτρων περίπου.
Η δωρεά έγινε από τη Μαρία Σπανούδη, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και επιθυμία της δωρήτριας ήταν να μένουν φοιτητές ή ερευνητές της Βιβλιοθήκης, και γενικότερα να διατίθεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Τα χρόνια όμως πέρασαν, το διαμέρισμα άρχισε να έχει φθορές, έπεσε και σε κάποιους κακούς «νοικάρηδες» με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε άσχημη κατάσταση. Με το kounoupi,gr επικοινώνησαν ένοικοι στην ίδια πολυκατοικία, κάνοντας λόγω για προβλήματα που υπάρχουν με υγρασία και όλα τα συνεπακόλουθα που κουβαλά ένα έρημο διαμέρισμα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Εφορείας της Βιβλιοθήκης Παύλο Καλογεράκη, μας επιβεβαίωσε δυστυχώς την είδηση. «Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο έχουμε καταφύγει στο Εφετείο Αθηνών ζητώντας να αποδεσμευτεί το διαμέρισμα από τους λόγους της δωρεάς και να μπορέσουμε να το πουλήσουμε. Χρειάζεται αυτή τη στιγμή περί τα 35.000 ευρώ για να συντηρηθεί, ποσό που είναι απαγορευτικό για τα οικονομικά της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ», μας είπε ο κ. Καλογεράκης.
Και όμως θα μπορούσε να αποτελούσε πηγή εσόδων για τη βιβλιοθήκη και κυρίως να έπαιζε πραγματικά ένα κοινωνικό ρόλο στα πλαίσια της επιθυμίας της δωρήτριας.
Σημειώνουμε ότι και παλαιότερα υπήρξε ενόχληση από άλλους ιδιοκτήτες στην ίδια πολυκατοικία μέσω εξώδικου ωστόσο η αδυναμία της Βιβλιοθήκης να ανταποκριθεί φέρνει πάλι στο προσκήνιο την απειλή μήνυσης εις βάρος της.
http://www.kounoupi.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%B4%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%AE%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου