Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Καταγγελία του Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στην Μεταλλουργία Χρυσού


Ιερισσός 20.03.2012

Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού, καταγγέλλει στο λαό της Χαλκιδικής αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό την απροκάλυπτα βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν 30 κάτοικοι της περιοχής, οι μισές εκ των οποίων ήταν γυναίκες, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στη θέση «Σκουριές» του Κακκάβου από 400 εργαζόμενους {τραμπούκους} της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», οι οποίοι κατέφθασαν με τα λεωφορεία της εταιρείας και φορούσαν τις φόρμες με το λογότυπο της εταιρείας ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μισθοφόροι, με συνέπεια τον τραυματισμό πολλών από τους κατοίκους-ο ένας μάλιστα σοβαρά, ο οποίος ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα αν και νοσηλεύεται ακόμη-.

Καταγγέλλει την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» συμφερόντων της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» και της καναδικής Eldorado Gold η οποία με τη στάση της δημιουργεί στρατό μισθοφόρων στην περιοχή για να επιβάλλει τα συμφέροντά της απέναντι στα συμφέροντα χιλιάδων άλλων κατοίκων που βιοπορίζονται από εργασίες που θα καταστραφούν από την ανάπτυξη των μεταλλείων.

Καταγγέλλει τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αξιωματικοί της οποίας επιβεβαίωναν ότι θα εμποδίσουν τους μισθοφόρους της εταιρείας να πλησιάσουν στο χώρο που βρίσκονταν οι κάτοικοι, αλλά αντίθετα τους επέτρεψαν και εμπόδισαν τους κατοίκους της περιοχής που προσέτρεξαν προς βοήθεια να πλησιάσουν. Την ώρα της επίθεσης οι λιγοστοί αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί παρέμειναν αμέτοχοι και δεν προστάτεψαν στο ελάχιστο τους κατοίκους από τους τραμπουκισμούς.

Καταγγέλλει το αντιδήμαρχο Αριστοτέλη Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Στρατωνίου Ζαγοράκη και τον υποδιευθυντη της «Ελληνικός Χρυσός» Στούρνα ως επικεφαλείς των τραμπούκων και ηθικούς αυτουργούς των τραυματισμών.

Καταγγέλλει το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα ο οποίος λειτουργεί ως εκπρόσωπος της εταιρείας ενάντια στη θέληση των δημοτών που εκπροσωπεί.

Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στα σχέδια καταστροφής της περιοχής μας με όποιο πρόσφορο μέσο διαθέτουν.

‘Ήδη το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό τελεί υπό κατάληψη και ο αγώνας θα κλιμακωθεί

4 σχόλια:

  1. σοβαρός ο κύριος Πάχτας τα έργα και ημερες του στη χίο σαν διορισμένος νομάρχης άφησαν εποχή με όλα τα κοπρόσκυλα που μέχρι σήμερα είναι στην περιφέρεια και στον δήμο. ξεχνιούνται όλοι αυτοί. Κρίμα που δεν τον έχωσαν τότε μέσα με το σκάνδαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχει ακόμα τις μετοχές στο ΝΗΡΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Παρέμβαση με αφορμή τα επεισόδια στα μεταλλεία

    Σε κατάληψη του Δημαρχείου του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό της Χαλκιδικής προχώρησε από χτες το πρωί το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού. Κατήγγειλε την επίθεση που δέχθηκαν κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού, από εργαζόμενους με εντολή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Επίσης, κατήγγειλαν το δήμαρχο που στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για καταλήστευση του ορυκτού πλούτου και καταστροφή του περιβάλλοντος.

    Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στις Σκουριές, σημειώνει:

    «Το ΚΚΕ διαχρονικά έχει τοποθετηθεί για τις κατά καιρούς επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

    Εγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι το επενδυτικό σχέδιο της "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" δε θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα πρόκειται για ανάπτυξη μέσα από την οποία παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλοι κλάδοι όπως τουρισμός, γεωργία - κτηνοτροφία κ.ά.

    Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και χρειάζεται να αναπτυχθεί κοινός αγώνας της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, η κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και η τοπική διοίκηση προσπαθούν να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, όπως έγινε στα αντιδραστικά και απαράδεκτα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή Σκουριές.

    Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής σε επαγρύπνηση απέναντι στα διασπαστικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να οργανώσει την πάλη του, συμβάλλοντας με τους αγώνες του στη διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής - λαϊκής συμμαχίας, που σε συμπόρευση με το ΚΚΕ θα βάζει εμπόδια στη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, θα εμποδίσει την παράδοση του πλούτου της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Εχοντας ταυτόχρονα στόχο να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και να επιβάλει την εργατική λαϊκή εξουσία, που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο θα αξιοποιήσει τον πλούτο και τις παραγωγικές πηγές σε όφελος του λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πες μας φιλε με απλα λόγια.Το ΚΚΕ συμετεχει στα κινήματα και στις καταλήψεις;;η παιζει τον ρόλο του παρατηρητή.

      Διαγραφή