Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Λυκουρέζος και άλλοι 20 ένοχοι για την Αιξωνή

Την ενοχή των 21 από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση καταπάτησης 345.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη θέση Αιξωνή στη Γλυφάδα, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ανάμεσά τους ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε χρήση πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50.
Στον κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται ονόματα δικηγόρων, μηχανικών, συμβολαιογράφων και ιδιωτών.
Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων διήρκησε περίπου 1,5 χρόνο, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα της φυγόδικης πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, η οποία είχε εμπλακεί στην υπόθεση των αποκαλούμενων παραδικαστικών κυκλωμάτων.
Η πρώην ανακρίτρια φέρεται να εξέδωσε απόφαση που επέτρεπε τις μετεγγραφές συμβολαίων, προκειμένου να πωληθεί η επίδικη έκταση. Η ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από την καταπάτηση της δημόσιας έκτασης υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=184765 


Τεράστιο σκάνδαλο καταπάτησης δασικής έκτασης έφτασε στα δικαστήρια μετά από μάχη ΧΡΟΝΩΝ "γραφικών" κατοίκων και ακτιβιστών της περιοχής και όχι μετά από παρέμβαση του Κράτους.
Πάλι καλά που δεν βρέθηκε κανένας να τους δείρει που του κόβουν την Ανάπτυξη. 


1 σχόλιο:

  1. http://olympia.gr/2012/03/21/συνελήφθη-ο-δολοφόνος-ισλαμοφασίστα/
    Περιμένω δημόσια συγγνώμη κι ανασκευή των παραληρηματικών αριστερομαλακιών που έγραψες, ότι τάχα μου ο δολοφόνος ήταν ακροδεξιός, "ρατσιστής", απότοκος του... "φασίστα" Σαρκοζύ. Αν δεν το κάνεις, είσαι κωλοτούμπα καρατζαφερείου διαμετρήματος. Βέβαια, κι η κουτσή Μαρία γνωρίζει πως ο Σάρκο ανήκει στην ευγενή φάρα του father Abraham, αλλά, είπαμε, στο στρατόπεδο της αριστεροκουλτουρόστροφης παπαρολογίας, ο Θεός δεν μοίρασε μυαλά. Είναι και παγκόσμια μέρα της ποίησης σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή