Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Όχι στις ανεμογεννήτριες στη Χίο

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ομήρειο η ενημέρωση -συζήτηση που έκαναν ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ  και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου για το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης στο νησί των 7  εργοστασίων αιολικής ενέργειας της εταιρείας IMBERDROLA -ΡΟΚΑΣ.
Εμπεριστατωμένες ειισηγήσεις πάνω στην Περιβαλλοντική Μελέτη που έχει κατατεθεί για έγκριση στην Περιφέρεια (καταληκτική ημερομηνία 15 Απριλίου) αλλά και γι αυτή καθεαυτή την επένδυση  έκαναν οι Πανεπιστημιακοί Δημήτρης Τσούχλης και Αριστοτέλης Τύμπας ενώ επίσης μίλησε ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης.
Παρουσιάστηκε και βίντεο προσομοίωσης των χώρων εγκατάστασης των ανεμογεννητριών με εικονα του τοπίου μετά την εγκατάστασή τους.
Έγινε έντονη συζήτηση που κράτησε πάνω από 31/2 ώρες και σε αυτήν τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, περιβαλλοντικών φορέων αλλά και απλών πολιτών.
Γραφική αλλά και θλιβερή στιγμή της βραδιάς η δήλωση του Δημάρχου κ.Λαμπρινούδη που παρευρισκόταν ως καλεσμένος ότι "δεν έχει ενημερωθεί επίσημα και δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη" τη στιγμή που οι 2 πανεπιστημιακοί παρουσίασαν εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω σε πρόταση 3 χιλιάδων σελίδων της εταιρείας.
Κατά την συζήτηση πήρε το λόγο και εκπρόσωπος της εταιρείας Ρόκα που παρευρισκόταν , ο κ.Χριστοφοράτος, ο οποίος θορυβημένος από την κάθετα αρνητική θέση των παρευρισκόμενων κατοίκων, προσπάθησε να διασκεδάσει εντυπώσεις αλλά και να κατευνάσει την ένταση λέοντας ότι θα ζητήσει από την εταιρεία παράταση της διαβούλευσης με τους πολίτες αν και τα χρονοδιαγράμματα είναι ήδη προκαθορισμένα.
Μάλιστα το καλύτερο ήταν η δήλωση τους ότι η εταιρεία θα κάνει διάλογο με τους Χιώτες πολίτες μετά τις 20 Απριλίου που είναι και η καταληκτική για την άδεια εγκατάστασης που θα λάβει η εταιρεία.
Η διάχυτη πεποίθηση ήταν ότι πρόκειται για φαραωνικό έργο το οποίο θα καταστρέψει ισοβίως τον τόπο και όλοι οι παριστάμενοι , ακόμα και οι ηπιότεροι,είναι απολύτως αρνητικοί στην Επένδυση.
Ο αγώνας συνεχίζεται.

1 σχόλιο:

  1. τωρα που καψανε ολΟ το νησι οι ανεμογεννητριες θα ερθουν σαν δωρο .... ????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή