Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Υπογράψτε κατά των Αιολικών Εργοστασίων ΡΟΚΑ -ΙΜΠΕΡΝΤΡΟΛΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Όχι ανεμογεννήτριες Ρόκα-Iberdrola Χίο


Χιώτες και Χιώτισσες, κάτοικοι του νησιού αλλά και απόδημοι

Φυσικά είμαστε όλοι υπέρμαχοι της χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας ΑΛΛΑ δεν είναι αυτό το ζήτημα στην περίπτωση της επένδυσης της ισπανικής Iberdrola-Ροκας, η οποία εισβάλει στο νησί μας για να το μετατρέψει σε βιομηχανική ζώνη αφού η προτεινόμενη επένδυσή της απέχει μακράν από τη φιλοσοφία και τις πρακτικές της πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης, προσβλέποντας μονάχα σε γιγαντισμό έργων και κερδών.

Σε περίπτωση έγκρισής του το έργο:


  • Θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας και θα αλλοιώσει τον νησιωτικό χαρακτήρα της Χίου καθώς οι γιγάντιες ανεμογεννήτριες θα είναι ορατές από τα περισσότερα σημεία του νησιού

  • Θα καταστρέψει ένα τεράστιο κομμάτι του φυσικού τοπίου της Χίου με δεκάδες χιλιόμετρα διανοίξεις δρόμων, εκατοντάδες στρέμματα εκβραχισμών και εκχερσώσεων, επεμβάσεις μη αναστρέψιμες.

  • Θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στα είδη των πουλιών και στους βιότοπούς τους και ενδεχομένως στο μικροκλίμα του νησιού

  • Θα πλήξει τον τουριστικό τομέα και θα ακυρώσει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον τόπο μας

  • Θα στερήσει δια παντός τη δυνατότητα από την τοπική κοινωνία και τον Δήμο μας να εκμεταλλευθεί ο ίδιος την αιολική ενέργεια προς όφελος των δημοτών του, ενώ θα καταστήσει το νησί ισοβίως δέσμιο ενεργειακά από ένα καλώδιο μιας ιδιωτικής και πολυεθνικής εταιρίας. 

  • Θα προσφέρει δυσανάλογα λίγες σε σχέση με το μέγεθος του έργου θέσεις εργασίας και για πολύ περιορισμένο χρόνο, δηλαδή μονάχα όσο διαρκούν τα έργα κατασκευής των αιολικων εργοστασίων, ενώ είναι βέβαιο ότι και οι λιγοστές έμμεσες θέσεις εργασίας δεν θα καλυφθούν από ντόπιο πληθυσμό λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και τεχνικών προδιαγραφών.

Θα αποδώσει λιγοστά αντισταθμιστικά οφέλη αφού σε κάθε κάτοικο των Δημοτικών Ενοτήτων Ομηρούπολης Καρδαμύλων και Αμανής αντιστοιχούν λίγες δεκάδες ευρώ το χρόνο.

Χιώτες και Χιώτισσες  Η Χίος δεν αλλοιώθηκε και δεν αλώθηκε από το πανελλαδικό τουριστικό ντελίριο περασμένων δεκαετιών, οι Χιώτες δεν ξεπούλησαν ποτέ ούτε τον τόπο τους ούτε την αξιοπρέπειά τους, ούτε την ποιότητα της ζωής τους ούτε το μέλλον των παιδιών τους. Έχουμε χρέος να σταθούμε και σήμερα στο ύψος μας και να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή.

Η Χίος, το νησί μας, μας έχει ανάγκη.


Υπογραφετε εδώ :
http://www.petitionbuzz.com/petitions/chioswindturbines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου