Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εκπομπή σήματος κινδύνου, του Γιάννη Μακριδάκη



Πριν από λίγες μέρες, ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του έθεσε την γραμμή πλεύσης της Ελλάδας, η οποία όμως πέρασε στα ψηλά λόγω του ότι επισκιάστηκε από την τρέχουσα βαριά οικονομική συγκυρία. Η γραμμή αυτή δεν είναι άλλη από την πλήρη και μη αναστρέψιμη καταστροφή της χώρας μας με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για την εξόφληση των δανείων. Συγκεκριμένα είπε ο Ευ. Βενιζέλος επί λέξη: "Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα φιλοεπενδυτική.Δεν είναι δυνατόν να ακυρώνονται μεγάλες επενδύσεις επειδή αντιδρούν τοπικές κοινωνίες..."
Η πορεία αυτή της εκποίησης και καταστροφής της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει. Το φυσικό περιβάλλον, το ελληνικό τοπίο, οι αγροτικές εκτάσεις, τα δάση, οι βουνοκορφές, οι παραλίες, τα νησιά καταστρέφονται ανάλγητα για την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας.
Καταστρατηγούνται όλες οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος, για την διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της χώρας και δίνονται οι πιο χαρισματικές περιοχές της Ελλάδας βορά σε πολυεθνικές εταιρίες για να εκμεταλλευθούν το υπέδαφος, τον αέρα και τον ήλιο μας στήνοντας γιγάντιες βιομηχανίες και μετατρέποντας την ελληνική ύπαιθρο σε βιομηχανική ζώνη της Ευρώπης.
Η Ελλάδα αποτελεί πλέον την πρώτη τριτοκοσμική ευρωπαϊκή αποικία, όπου δεν ισχύουν οι νόμοι που θέσπισε η ίδια η ΕΕ για τις χώρες μέλη της.
Τα δάση της βόρειας Ελλάδας γίνονται θύματα της εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων, τα νησιά του Αιγαίου μετατρέπονται σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για εξαγωγή, με εγκατάσταση γιγάντιων και ασύμβατων για την κλίμακα των νησιών ανεμογεννητριών, η Κρήτη μετατρέπεται ολόκληρη κι αυτή σε προπέλα και σε κάτοπτρο για τον ίδιο λόγο. Δίχως να τηρείται καμιά περιβαλλοντική νομοθεσία, καταστρέφεται το ελληνικό τοπίο και εκπορνεύεται η χώρα μας.
Καλώ όσους πολίτες έχουν συναίσθηση της τραγικής και μη αναστρέψιμης καταστροφής, καλώ όσους συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες έχουν εμπνευστεί από την ελληνικότητα, την ελληνική ψυχή που ζυμώθηκε εδώ και αιώνες πάνω στα σκληροτράχηλα βουνά και στο γαλάζιο του Αιγαίου, καλώ όσους πολιτικούς παράγοντες έχουν τσαγανό, να αντιδράσουν και να ξεσηκωθούν ενάντια σε αυτή τη λαίλαπα της δήθεν ανάπτυξης.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νεοκλασικά της Αθήνας που κάηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Ελλάδα είναι κυρίως το φυσικό της τοπίο που παραχωρείται δωρεάν σε πολυεθνικές για να το καταστρέψουν ολοσχερώς, την ίδια στιγμή που από τους Έλληνες αφαιρείται κάθε δυνατότητα ζωής και οικονομικής ευχέρειας.
Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, θα βρεθούμε σε πολύ λίγο χρόνο να ζούμε ανάμεσα σε εργοστάσια εξόρυξης ορυκτών και παραγωγής ηλεκτρισμού για τους Γερμανούς. Όπως επί Κατοχής αποψιλώθηκε η χώρα για να ζήσουν οι εξαθλιωμένοι κάτοικοί της, έτσι ακριβώς και με χειρότερο και μη αναστρέψιμο τρόπο, συμβαίνει και σήμερα. Το ελληνικό τοπίο, η ελληνική ψυχή, η ελληνική ύπαιθρος, η έμπνευση των ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα αλλά και όσων πέρασαν κάποτε από δω κι άφησαν σπουδαίο έργο για όλους μας πίσω τους, ό,τι καθόρισε επί αιώνες την ελληνικότητα, χάνονται μια για πάντα και τη θέση τους παίρνουν χαίνουσες πληγές και μηχανήματα.
Αν έχουν απομείνει ακόμα άνθρωποι με ψυχή σε αυτή τη χώρα, έχουν υποχρέωση να αγωνιστούν και να αντιδράσουν για να αποτρέψουμε την ολοσχερή καταστροφή της.

Γιάννης Μακριδάκης

2 σχόλια:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ? θα απαντίση ναι η όχι διαφορετικά θα σταλεί το όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΧΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ .
    ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή