Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Δελτίο τύπου

-Δεν πέρασε η αστυνομοκρατία
-Χίος της πανεπιστημιακής παιδείας και όχι της ασφάλειας
-Καλούμε  τον λαό της Χίου σε  αγωνιστική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ  για δημοκρατία και αξιοπρέπεια

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δημοκρατική κινητοποίηση των πολιτών της Χίου, με την οποία αποδόθηκε στην επέτειο της εξέγερσης το πραγματικό της νόημα και όχι αυτό που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση της δοτής εξουσίας των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οι πολίτες απέκρουσαν την απόπειρα να εγκατασταθεί ένας πρωτοφανής κλοιός αστυνομοκρατίας, με στόχο να συγκαλυφθεί η οργή και η δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας για την υπό εξέλιξη κοινωνική ισοπέδωση. Οι  βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του νησιού και τα κόμματά τους έχουν πλέον αποκοπεί τελείως από την κοινωνία του νησιού, η οποία με δημοκρατική ωριμότητα και ψυχραιμία κατέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι και οι δύο απολύτως ανεπιθύμητοι πολιτικά. Όσοι επένδυσαν στο φόβο και την τρομοκράτηση του λαού της Χίου, απέτυχαν οικτρά. Όπως απέτυχε και η προσπάθεια να παραχωρείται ακόμη και η περιουσία των δημοτών ενάντια στους ίδιους τους δημότες (κανείς αιρετός δεν έχει ψηφισθεί για να παραχωρεί τα δημοτικά λεωφορεία για να στηθούν φράγματα που θα εμποδίσουν την δημοκρατική πλειοψηφία να εκφραστεί). Απέτυχε τέλος τραγικά η απόπειρα να παρουσιαστεί η Χίος ως μια κοινωνία της αστυνομοκρατίας και όχι ένα νησί φιλόξενο στην πανεπιστημιακή παιδεία και τον ευρύχωρο πολιτισμό της δημοκρατίας. Το ίδιο έγινε και στη Λέσβο, με φοιτητές και φοιτήτριες να συλλαμβάνονται ακόμη και  κάτω από τα σπίτια τους. Στη Χίο και το Αιγαίο αξίζει να είναι εστία πανεπιστημιακής παιδείας και όχι της ασφαλίτικης εκδίωξης της δημοκρατίας. Με δημοκρατικές κινητοποιήσεις σαν τη σημερινή, οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να συλλαμβάνονται και εκδιώκονται προληπτικά φοιτητές και φοιτήτριες, για να μπορούν κάποιοι ασφαλίτες να ανοίγουν το δρόμο σε βουλευτές και πολιτικούς που η κοινωνία της Χίου έχει οδηγήσει στην πολιτική απομόνωση. 
Ο δημοκρατικός λαός της Χίου, οι επαγγελματικοί φορείς ,τα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα  θα συνεχίσουν τους  κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες .
Καλούμε τον Χιώτικο λαό  να ενισχύσει την αγωνιστική του παρουσία στα κοινωνικά  μετερίζια της αντίστασης και του αγώνα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική του διαλύει και σμπαραλιάζει την ζωή όλων μας.
Υπάρχει και άλλος δρόμος , της ενότητας  και της συμπόρευσης με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα ισχυρό και λαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο που θα διεκδικεί και θα υπερασπίζεται την κοινωνική αξιοπρέπεια  και τα λαϊκά συμφέροντα.

XIOΣ 25-3-12

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ Χίου

1 σχόλιο: