Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

«Γυρίστε το κεφάλι αριστερά, δείξτε το δρόμο για την λευτεριά»



Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στη Χίο, με αφορμή την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Περίπου 200 διαδηλωτές «μπλόκαραν» την παρέλαση, μη επιτρέποντας την διεξαγωγή της και ζητώντας να κάνουν «παρέλαση διαμαρτυρίας», ενώ φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και των δύο βουλευτών του νησιού. Οι Αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν και δημιουργήθηκε ένταση, την ώρα που οι πολίτες που παραβρέθηκαν για την παρέλαση χειροκροτούσαν τους διαδηλωτές. 

Εξαιτίας της έντασης, αποχώρησαν οι επίσημοι από την εξέδρα. 

Τελικά, η παρέλαση ξεκίνησε με 1 ώρα καθυστέρηση και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην οδό Δημοκρατίας της πόλης της Χίου. Στους επισήμους παρέμεινε μόνο ο Μητροπολίτης Χίου και ο Στρατιωτικός Διοικητής.

Την ώρα της παρέλασης οι διαδηλωτές συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «γυρίστε το κεφάλι αριστερά,στο δρόμο για την λευτεριά», προς τους μαθητές που παρέλασαν. πολλοί από τους οποίους έπραξαν  αναλόγως. 
από newbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. για μια ακομη φορα οι μαζικοι φορείς της Χίου εκαναν το καθηκον τους ,με εξαίρεση το ΠΑΜΕ .Ομως πολύς κόσμος εφυγε και ενωθηκε με τους διαδηλωτές στη πορεια διαματρυρίας.Η Χίος θυμιζε επταετία ,,τα αστυνομικά μετρα θυμιζαν επικείμενη επισκεψη ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΥ Η ΠΑΤΑΚΟΥ ΚΛΠ.παρ ολα αυτά ο κόσμος χειροκρότησε τους η διαδηλωτες ,και ΟΙ μαθητες αγνόησαν την εξέδρα Ο δημαρχος ΧΊΟΥ,ΔΙΈΘΕΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΑΤΥΜΟΜΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΩΝΌΣΕΙ ΤΟΥς ΔΙΑΔΗΛΩΤΕς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή