Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Απολυμένος εργάτης... Ένοπλος κρατάει όμηρο σε εργοστάσιο


Ένοπλος κρατά ομήρους σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος είναι απολυμένος εργάτης, που εισέβαλε πριν από λίγη ώρα σε εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων και, αφού πυροβόλησε έναν εργάτη της εταιρείας, τραυμάτισε και τον έναν εκ των ιδιοκτητών.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ταμπουρωμένος μέσα στο εργοστάσιο, στη βιομηχανική ζώνη της Κομοτηνής, μαζί με τον δεύτερο ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον οποίο κρατάει όμηρο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με ειδικό διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ.

..............................................................................................
Με το μυαλό του θολωμένο από την ανεργία, ένας άνδρας περίπου 60 χρονών μπήκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.
Με μια καραμπίνα στο χέρι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά 3 άτομα, οι πληροφορίες λένε, ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης, ο άλλος υπάλληλος και ο τρίτος είναι αστυνομικός.

Ο 60χρονος όμως παραμένει μέσα και κρατάει ομήρους 2 άτομα. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν από πλαινή πόρτα και 2 γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί στον χώρο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 60χρονος, πατερας 2 παιδιών, είχε απολυθεί πριν από 8 μήνες από το εργοστάσιο. Πήγε σήμερα λένε, αποφασισμένος να ζητήσει ή να επαναπροσληφθεί ή να του δώσουν όσα του χρωστούν.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κομοτηνής, Παντελή Μαγουλιό, εργαζόταν για πάνω από 10 χρόνια στο εργοστάσιο και οι ιδιοκτήτες είχαν δεσμευθεί να τον επαναπροσλάβουν.

Όμως, αυτό δεν έγινε και σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαγουλιό, ο 60χρονος σε μεγαλη απελπισία και νηστικός 4 μέρες έκανε αυτή την κίνηση απόγνωσης.

1 σχόλιο: