Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Χωρίς καράβια από Δευτέρα


Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν τελικά οι συνομιλίες μεταξύ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε ότι “Δεν προέκυψε τίποτα διαφορετικό στη διάρκεια της συνάντησης, όλες οι πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους και το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις σε αυτή τη φάση και οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν κανονικά”.

Τα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν από την Δευτέρα στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν αποφασίσει.

Τα αιτήματά τους είναι:

- Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

- Διατήρηση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία

- Διατήρηση του ΝΑΤ και απρόσκοπτη συνέχιση χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό

- Διατήρηση των εφάπαξ παροχών, διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτη και κατάργηση του Ν. 4052 (άρθρο 13 παρ. 7) (αφορά ένταξη Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ)

- Άμεση επαναλειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (Ν.Ι.Ε.Ν.)

- Διατήρηση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών )Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.) ως αυτοτελούς λογαριασμού και φορέα ιδιωτικού δικαίου.

- Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, στο προ του Ν. 3845/2010 καθεστώς (αφορά το πρώτο Μνημόνιο)

- Ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών

- Μη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ.

-Μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών

- Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα

-Διασφάλιση θέσεων εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών

-Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ.

1 σχόλιο: