Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Χίου:Ακραία επικίνδυνο για το νησί το ξεπούλημα του λιμανιού του



Έκθετοι πολιτικά Μουσουρούλης και τοπικοί παράγοντες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
Η μνημονιακή κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «ξεπούλημα του εθνικού πλούτου» που έχει αναλάβει να υλοποιήσει, προχωρά στην ιδιωτικοποίηση βασικών υποδομών, όπως είναι τα λιμάνια.  Είναι προφανές ότι, μια τέτοια επιλογή, ιδιαίτερα για νησιά όπως η Χίος, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε κάθε καλόπιστο πολίτη που ενδιαφέρεται για το μέλλον και την προοπτική του τόπου του. Στερεί από την τοπική κοινωνία τη δυνατότητα να αποφασίζει για τον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας μια υποδομής που σχετίζεται με την επιβίωση του νησιού. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι το λιμάνι της Χίου και ο φορέας διαχείρισής του, το Λιμενικό Ταμείο Χίου μπορούν να είναι πηγή αξιόλογου κέρδους, η απόφαση για ιδιωτικοποίηση του αποκαλύπτει τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβερνητικής τρόικας  για απροκάλυπτο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. 
Ιδιαίτερα για τη Χίο, όμως, η επιλογή αυτή έχει και τη φαιδρή πλευρά της:
Οι τοπικοί υποστηρικτές της πολιτικής των μνημονίων προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας πείσουν ότι το νέο αναπτυξιακό όραμα για τη Χίο ταυτίζεται με τη δημιουργία του νέου λιμανιού, αφού το υφιστάμενο λιμάνι είναι ακατάλληλο και δεν μπορεί να υποστηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της Χίου.
Η τρόικα εσωτερικού έρχεται τώρα και μας ανακοινώνει ότι το λιμάνι της Χίου είναι  κατάλληλο και μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη του νησιού, αρκεί να ιδιωτικοποιηθεί και όλες οι λειτουργίες και η διοίκηση του να ανατεθούν σε ιδιώτη.
Η ευθύνη του υπουργού ναυτιλίας για την προώθηση μια πολιτικής που θα καθιστά το νησί υποχείριο ανεξέλεγκτων ιδιωτικών συμφερόντων είναι τεράστια. Οι αιρετοί και οι λοιποί τοπικοί παράγοντες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι προφανώς αντίστοιχα έκθετοι πολιτικά. Οι πολίτες της Χίου, όμως, έχουν συνειδητοποιήσει το φαιδρό και το επικίνδυνο των μνημονιακών πολιτικών και των υποστηρικτών τους. Με τη δράση τους θα αποτρέψουν κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος εθνικού πλούτου από τον οποίο εξαρτάται η επιβίωση του νησιού.

3 σχόλια:

  1. Άντε να φύγουν οι Φαρατζιδες και να έρθουν οι τροικανι Μουσουρουλιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να φύγουν οι φαρατζιδες και να έρθουν οι σφυρακιδες οι γαιτάνοι και ο μεγάλος Καθηγητης τυμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή