Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΨΙΜΟ , του Μιχάλη Σφυράκη


Στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι 10 περιφερειακοί σύμβουλοι από την Χίο θα κληθούν να εκπροσωπήσουν και να εκφράσουν την συλλογική άποψη της Χιώτικης κοινωνίας, ψηφίζοντας θετικά η αρνητικά για την εγκατάσταση των Βιομηχανικών ΑΠΕ στην Βόρεια Χίο.
Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα η  συλλογική έκφραση και  εκπροσώπηση προβλέπεται    σε κατώτατο δυνατό επίπεδο δηλαδή μια απλή γνωμοδότηση  της Περιφέρειαςτου Β.Αιγαίου
 Από την πλευρά της η πολυεθνική  φαίνεται να έχει εξασφαλισμένη μόνο την πολιτική συναίνεση των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον Χιώτη υπουργό ναυτιλίας ένθερμο υποστηρικτή εξ αρχής  που πάτησε το πόδι της η πολυεθνική Ιberdrola, και ακόμη κάποιες τοπικές πένες χωρίς ιδιαίτερη δυνατότητα επηρεασμού της κοινής γνώμης.
Εξυπακούεται ότι αυτά τα πράγματα για να τρέξουν έχουν καλές και ακριβές δημόσιες σχέσεις .
Το κίνημα που αναπτύχθηκε ανέδειξε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφόρηση στο  προσκήνιο, τα οποία  παρ ότι δεν απαντήθηκαν επιστημονικά, δεν στάθηκαν ικανά να διαφοροποιήσουν την  σκέψη ,τουλάχιστον δημόσια , των  αιρετών.. που δογματικά υποστηρίζουν και αναπαράγουν την θέση του κομματικού τους φορέα
Αυτά ίσχυαν μέχρι χτες. Σήμερα η προς συζήτηση  και έγκριση ΜΠΕ  αναφέρεται σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν υπάρχει πλέον., αλλά και δεν πρόκειται να επανέλθει σε άμεσο χρόνο χωρίς αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης του τοπικού πολιτικού προσωπικού..
Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες της Χίου άλλαξαν, δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε αντιληφθεί σε τι  βαθμό αυτό συμβαίνει.
 .Ας συμφωνήσομε όμως, ότι  ένα καμένο σώμα δεν το χαράσσεις με το σκαρπέλο ,αλλά το φροντίζεις.
Ο φόρτος και  οι έκτακτες συνθήκες ημερών,  ίσως να μην επιτρέπουν την οφειλόμενη απάντηση του Αντιπερειφεριάρχη, στα εκατοντάδες  αιτήματα  ευαίσθητων κα ενεργών πολιτών που επικοινώνησαν ηλεκτρονικά μαζί του.
Όμως έτσι και αλλιώς το κίνημα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ έχει αυξημένη πλέον την ευθύνη θα υπερασπιστεί όχι μόνο το κατά-κα(η)μένο το περιβάλλον ,αλλά και την οικονομική προοπτική και το μέλλον του νησιού.
 Δικαίωμα των αιρετών να επιμείνουν μέχρι τέλος να υπερασπίζονται την πολυεθνική της  Ibertrola.
Θα τους αντιμετωπίσουμε ως τέτοιους.
Άμεσα η πολιτική ιστορία  της Χίου θα καταγράψει  μαζί με τις ευθύνες αυτών που αφήσαν το νησί  απροστάτευτο και ανοχύρωτο  στο έλεος της φωτιάς και της κόλασης ,και  την υποχωρητικότητα και ανεξήγητη ανοχή στις απαιτήσεις  της πολυεθνικής iberdrola.
Παρούσα και η ελέγχουσα  ιστορία   όλων μας  και ιδιαίτερα  όσων εξαντλούνται  να ακούν  πολιτικές  αφηγήσεις και αιτιάσεις μετρίου επιπέδου, παρακλητικές , και εν τέλει δουλικές και καταστροφικές.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου