Ολοκαύτωμα
Η Χίος πέθανε.
Ο Τροϊκανός Υπουργός Μουσουρούλης και οι ορδές των τοπικών παραγόντων που υποστήριζαν μέχρι χτες την ανάπτυξη της ύβρης και της καταστροφής, που ήταν προθυμότατοι να παραδώσουν το νησί στα χέρια της πολυεθνικής των ανεμογεννητριών για να το κάνει εργοστάσιο, κάνουν διάλειμμα τριήμερο προσποιούμενοι τις "Αρχές σε σύσκεψη αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας" και από αύριο πάλι, σαν να μην τρέχει τίποτα, θα επιδοθούν με ζήλο στην εκπόρνευση της πατρίδας μας.
Ο Τροϊκανός Υπουργός Μουσουρούλης και οι ορδές των αναπτυξιολάγνων πολιτικάντηδων, που μέχρι χτες κάνανε τους τεμενάδες στα πόδια των αποικιοκρατών "επενδυτών" χαρακτηρίζοντας το νησί ως ξερά βουνά και βράχια και εφαρμόζοντας επί χρόνια μια πολιτική "ανάπτυξης" που οδήγησε στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση αλλά και στον αφανισμό της Χίου, δεν έχουν καμιά απολύτως διαφορά από τις ορδές των Οθωμανών που κατέσφαξαν και πυρπόλησαν τη Χίο το 1822.
Φτάνει πια με τις ορδές των καταστροφέων.
Ας γίνει το σύγχρονο αυτό ολοκαύτωμα της Χίου έμπνευση αισθημάτων φιλοπατρίας για μια ακόμα φορά.
Έχουμε χρέος να σώσουμε ό,τι απέμεινε από το νησί μας αλλά και τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας από την λαίλαπα του ξεπουλήματος και της "ανάπτυξης" που θα τους βάλει την ταφόπλακα. 
Απαιτούμε την παραίτηση όλων. Υπουργού, Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχου και Συμβούλων. Είναι το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι φονιάδες της πατρίδας μας. 
Απαιτούμε να μην γίνει ποτέ ξανά ούτε καν λόγος για κάποια "επένδυση" τέτοιου είδους στο νησί. 
Απαιτούμε να μην γίνει λόγος ποτέ για έργα αυτού του είδους "ανάπτυξης", η οποία οδήγησε στον αφανισμό της πατρίδας μας.
Απαιτούμε να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον της Χίου από την αυθαίρετη δόμηση, από τα καταστροφικά σχέδια της πολυεθνικής Ιμπερντρόλα, από κάθε άλλη μελλοντική απειλή που θα εμφανιστεί και πάλι με πρόσχημα την "ανάπτυξη".
Η Χίος πληγώθηκε και θα παραμείνει πληγωμένη για πολλά χρόνια, να θυμίζει σε όλους τα αποτελέσματα της πολιτικής μας και της συμπεριφοράς μας. 
Απαιτούμε από την Ε.Ε. και την όποια ελληνική κυβέρνηση να σεβαστούν το πολυτραυματισμένο σώμα της και να την προστατεύσουν, να την αφήσουν ήσυχη να επουλώσει τις πληγές της. Οποιαδήποτε συζήτηση για "επενδύσεις" και "ανάπτυξη" με τους όρους που μέχρι σήμερα ξέραμε, μόνον ως σκύλευση νεκρού μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον.