Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Από τις 3/9 η απογραφή των τραπεζικών λογαριασμών των συνταξιούχων του ΝΑΤ


Από τις 3/9 η απογραφή των τραπεζικών λογαριασμών των συνταξιούχων του ΝΑΤ
Αρχίζει στις 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου, η απογραφή των τραπεζικών λογαριασμών των συνταξιούχων του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΝΑΤ, όλοι οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ υποχρεούνται να έχουν αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) για να μπορούν να πληρωθούν τις συντάξεις τους (κύρια και επικουρική).
Αυτοί που πληρώνονται σε λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας και δεν θέλουν να αλλάξουν δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια, ο λογαριασμός τους θα μετατραπεί σε IBAN ο οποίος θα αναγράφεται πάνω στο απογραφικό δελτίο που θα παραλάβουν ταχυδρομικά. Απαραίτητο όμως είναι να επιβεβαιώσουν ότι είναι ο ίδιος λογαριασμός ΙΒΑΝ με αυτόν του βιβλιαρίου στο οποίο κατατίθεται η σύνταξή τους έως τώρα.
Αυτοί που πληρώνονται τώρα στα ΕΛ.ΤΑ. και θέλουν να συνεχίσουν, πρέπει να προσέλθουν οπωσδήποτε σε ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και να κάνουν απογραφή λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν την πληρωμή τους μέσω ΕΛ.ΤΑ. ή να αλλάξουν Τράπεζα πληρωμής, μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε Τράπεζα από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ και να κάνουν εκεί απογραφή λογαριασμού IBAN.
Το ΝΑΤ επισημαίνει ότι κανένας να μην κλείσει ή να αλλάξει τον παλαιό του λογαριασμό μέχρι να βεβαιωθεί ότι η σύνταξή του κατατίθεται στον καινούριο λογαριασμό (IBAN).
Για την απογραφή λογαριασμού στην Τράπεζα οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους το Απογραφικό Δελτίο Τραπεζικού Λογαριασμού Σύνταξης που θα έχουν παραλάβει ταχυδρομικά ή μπορούν να αναζητήσουν απευθυνόμενοι στις υπηρεσίες του ΝΑΤ.
Το ΝΑΤ τονίζει, επίσης, ότι θα διακοπεί η χορήγηση της σύνταξης, για όσους συνταξιούχους δεν προχωρήσουν σε απογραφή του λογαριασμού τους έως τις 31-10-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου