Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Σχέδιο για 200 μόνο προσλήψεις εκπαιδευτικών


Συνάντηση σήμερα του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Πληροφορίες για περικοπές στις πιστώσεις και για τους αναπληρωτές

Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών δεν έχει «κλειδώσει», καθώς το υπουργείο Παιδείας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό
Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών δεν έχει «κλειδώσει», καθώς το υπουργείο Παιδείας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό
Σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλούν οι πληροφορίες για μόλις 200 προσλήψεις μόνιμων δασκάλων και καθηγητών την ερχόμενη σχολική χρονιά, αλλά και «ψαλίδι» στις πιστώσεις για τους αναπληρωτές καθώς, αν επιβεβαιωθούν, τότε η ερχόμενη σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών.
Οπως ανέφερε χθες ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρης Μπράτης, σχετικά με τον αριθμό των διορισμών για το σχολικό έτος 2012-13, «σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των μόνιμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι συνολικά 200».
Η δέσμευση του υπουργού Παιδείας προς τη ΔΟΕ συνεχίζει ο κ. Μπράτης «για 1.065 μόνιμους διορισμούς φαίνεται πως δεν ισχύει πλέον». Για τους αναπληρωτές υποστηρίζει πως οι πιστώσεις, που βρίσκονται για έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών, ανέρχονται περίπου στις 12.500 (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Ειδική Αγωγή), όταν την περσινή χρονιά είχαν εγκριθεί 15.000 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Εκτός βέβαια από αυτές, θα υπάρξουν και οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίες πέρυσι είχαν φτάσει τις 6 με 7 χιλιάδες. Πάντως, ο αριθμός των μόνιμων διορισμών δεν έχει «κλειδώσει», καθώς σίγουρα το υπουργείο Παιδείας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό.
Η ηγεσία του υπ. Παιδείας επισήμως είχε δηλώσει στις 18 Ιουλίου ότι οι προσλήψεις για φέτος θα φτάσουν τις 1.065. Επισημαίνεται ότι σήμερα, στη μία το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναμένεται να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τον αριθμό των προσλήψεων και αν έχει αλλάξει κάτι από την τοποθέτησή του πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

εμ πώς θα βγει το εξτρά 800αρι το μήνα που θα παίρνουν οι συνοριοφύλακες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου