Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Προανήγγειλε περικοπές στις συντάξεις λέγοντας ότι θεωρεί υπερβολική την κατώτατη σύνταξη στα 1.400 ευρώ


Προανήγγειλε περικοπές στις συντάξεις λέγοντας ότι θεωρεί υπερβολική την κατώτατη σύνταξη στα 1.400 ευρώ!
Είπε:
- "Δε νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη"
- "Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοσιονομική προσαρμογή των συντάξεων πρέπει να εκτελεσθεί, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δυσάρεστη"
- Την Παρασκευή έτοιμα τα μέτρα των 5 δις που θα βάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις
Την ώρα που αποκαλύπτεται ότι ο για μια ημέρα Πρόεδρος της Βουλής φρόντισε να "διορίσει" την κόρη του στην Βουλή, ο νεος υπουργός Εργασίας, κάνει μαθήματα διαβίωσης και συγκρίνει ανόμοια πράγματα και καταστάσεις.
Ο κ.Βρούτσης προαναγγέλοντας νεες περικοπές στις συντάξεις είπε: "Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοσιονομική προσαρμογή των συντάξεων πρέπει να εκτελεσθεί, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δυσάρεστη".
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε και το αμίμητο: "δε νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη". (δεν έχει καμμία σήμασία για τον κ.Βρούτση το γεγονός ότι ο πρώτος δεν έχει δουλέψει στην ζωή του και ο δεύτερος έχει δουλέψει πάνω από 30 χρόνια!)
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και το ζήτημα των ορίων συνταξιοδότησης.
Για συντάξεις μαϊμού
«Ο αριθμός των πλασματικών συντάξεων που δίνονται δεν μπορεί να προσδιοριστεί», αποκάλυψε, προαναγγέλλοντας τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επιβολή ποινών όχι μόνον για τους όσους λάμβαναν παράνομα επιδόματα ή συντάξεις, αλλά και για τους γιατρούς και τους δημόσιους υπαλλήλους που διευκόλυναν αυτές τις πρακτικές.
Την ίδια ώρα όπως αποκαλύπτεται, μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων με αναπηρία στο ασφαλιστικό ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς επίσης και συνταξιούχων που δεν έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση.
Σήμερα, παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

4 σχόλια:

  1. re malaka Βρουτση tosa xronia ti plironame??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βρούτσης μαζί με τον Μακρυπίδη μοίραζαν τα κέρδη από τις παρανομίες σαν εφοριακοί μεταξύ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννης Μανώλης: O Γιάννης Βούρτσης είναι "κηπουρός" του Σαμαρά
    Πυρ κατά του υπουργού εργασίας , Γιάννη Βρούτση, άνοιξε ο συντονιστής γραμματέας εργασιακών και κοινωνικών θεμάτων, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μανώλης.

    Ο Γιάννης Μανώλης δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τον υπουργό εργασίας «κηπουρό» του Αντώνη Σαμαρά.

    Διαβάστε τι δήλωσε:....


    «Πρόσφατα στην Ιταλία, μια τεχνοκράτης υπουργός Εργασίας, μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, δάκρυσε όταν ανακοίνωσε το πάγωμα των συντάξεων.

    Σήμερα, στην Ελλάδα της πολιτικής (και όχι τεχνοκρατικής υποτίθεται) νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης των προθύμων, ένας υπουργός, πρώην «συνδικαλιστής» εφοριακός, μες στην καλή χαρά και δείχνοντας να απολαμβάνει τα εύσημα της Τρόικα και του τραπεζίτη υπουργού Οικονομικών, δήλωσε πρόθυμος να κατακρεουργήσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

    Έχοντας τη στήριξη του δήθεν «αριστερού» Κουβέλη, ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε αυτό που σχεδιάζει και ονειρεύεται η συγκυβέρνηση: Μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας.

    Το πρώτο βήμα έγινε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μείωσε τον κατώτερο μισθό στα 580 ευρώ και στα 510 για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

    Το δεύτερο βήμα, που αφορά τις συντάξεις, αποκαλύπτεται από την ακόλουθη δήλωση-σοκ του υπουργού: «όταν οι κατώτεροι μισθοί είναι 580 και 510 ευρώ δεν μπορεί να υπάρχουν υψηλότερες συντάξεις».

    Τι αποκάλυψε με τις δηλώσεις του ο «κηπουρός» του κ. Σαμαρά, που φιλοδοξεί να ξεπεράσει ακόμα και τον κ. Παπακωνσταντίνου; Ότι στόχος της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης είναι η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα των 500 ευρώ.

    Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μια ακόμα μεγαλύτερη βουτιά σε βαθιά ύφεση και ανεργία, ακόμα περισσότερη εξαθλίωση, αυτοκτονίες, με κατάληξη την επίσημη χρεοκοπία και την έξοδο από το Ευρώ.

    Στην καταστροφική αυτή πολιτική που σχεδιάζουν και αποφασίζουν οι δανειστές μας και υλοποιούν σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να μπει ένα τέλος πριν είναι πολύ αργά. Και θα μπει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή