Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΙ, του Δημήτρη Λαβατσή



Η κυβέρνηση που μας προέκυψε από τις εκλογές της 17/06, μετά από ένα όργιο παραπληροφόρησης και   τρομοκράτησης ενός τμήματος του εκλογικού σώματος για την καταστροφή που θα έφερνε μια ισχυρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη των εκλογών, ξέχασε κάθε προεκλογική δέσμευση των εταίρων της ακόμη και για την χλωμή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Εντελώς κυνικά, με μόνιμο επιχείρημα τις απειλές της  τρόϊκας ετοιμάζει την δικιά της «τελική λύση»-όπως καθιερώθηκε η έκφραση από την εποχή του ναζισμού- για τον κόσμο της εργασίας, δηλαδή για το 80% του πληθυσμού. Επισείοντας τον φόβο της χρεοκοπίας, χρεοκοπεί την πλειοψηφία του πληθυσμού! Η προοπτική και το όραμά της ορθά περιγράφεται από έγκυρους αναλυτές σαν κινέζικος καπιταλισμός.  Επειδή όμως φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις που μπορεί να είναι πιο σκληρές  και από την πολιτική της δηλαδή να πάρουν χαρακτήρα ανεξέλεγκτο και να την ανατρέψουν, κάνει ιδεολογικό πόλεμο με όλα τα βρώμικα μέσα της. Και το θέμα για να αποπροσανατολίσει είναι φυσικά  ο εύκολος αντίπαλος, ο άλλος, ο αδύναμος, ο διαφορετικός, ο «ξένος».
Παίζει με την ανασφάλεια και την σύγχυση τμημάτων του πληθυσμού και, πατώντας στα υπαρκτά προβλήματα εγκληματικότητας που  το κράτος δημιούργησε με την πολιτική του, βρήκε τους εχθρούς!. Με τους κρατικούς  και παρακρατικούς τρομοκράτες(ειδικά σώματα και περίπολοι των νεοναζί) τους κυνηγάει σαν πηγή όλων των δεινών. Μιλάμε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αυτούς που δουλεύανε στις πιο κακοπληρωμένες δουλειές για το εκσυγχρονιστικό θαύμα της Ελλάδας των off-shores, των σκανδαλωδών κερδών που βγήκαν από την ανασφαλή εργασία ντόπιων και μεταναστών και τις μεγάλες ανισότητες . Μας λέει λοιπόν η κυβέρνηση ότι αυτοί ευθύνονται για όλα τα δεινά μας, δηλαδή   για την ανεργία μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, το κόψιμο των μισθών, το κλείσιμο παραγωγικών δομών, την διάλυση της οικονομίας, το τσάκισμα των συντάξεων, τον υποσιτισμό συμπολιτών μας, τη διαλυμένη υγεία, την υποβάθμιση της παιδείας των χωρίς μέλλον παιδιών μας! Όχι! για την γενική ανασφάλεια δεν φταίνε οι οικονομικές πολιτικές που τινάζουν την καθημερινότητά μας στον αέρα για να ισχυροποιήσουν την  δύναμη του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου! Φταίνε τα άλλα θύματα των ίδιων εθνικών και διεθνών πολιτικών επιλογών του κεφαλαίου! Φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρών που ρημάξανε οι ίδιες πολιτικές που μας ρημάζουν και εμάς και συνακόλουθοι πόλεμοι στο όνομα των ίδιων πολιτικών!
 Και ο ανεκδιήγητος Δένδιας , εκμεταλλεύθηκε το τραγικό περιστατικό στην Πάρο για να δώσει το σύνθημα με την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» της 4ης  Αυγούστου 2012(τιμώντας την επέτειο της Μεταξικής δικτατορίας;) εναντίον φτωχών μεροκαματιάρηδων, εξαθλιωμένων ή και ανθρώπων που οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων χρόνων μετέτρεψαν σε αγρίμια.
Έτσι σήμερα το πρωί 4 Iνδοί στο Ρέθυμνο μαχαιρώθηκαν πιθανότατα από παρακρατικούς που θέλουν να βοηθήσουν στον εκφασισμό της κοινωνίας μας.
Και για όσους νομίζουν, μες στην απόγνωσή τους, ότι οι μετανάστες είναι το πρόβλημα και  ότι οι ρατσιστικές διακρίσεις θα σταματήσουν σε αυτούς ο συνάδελφός του Δένδια υπουργός εργασίας Βρούτσης δεν άφησε καμία αμφιβολία: Δήλωσε λοιπόν ο Βρούτσης ότι ο επόμενος εχθρός είναι ο συνταξιούχος που είναι αδιανόητο να παίρνει σύνταξη 1400 ευρώ όταν ο νέος μπαίνει στην αγορά εργασίας με 583.Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έπαιξε με την ιδέα να περιορίσει τις παροχές υγείας στους χρονίως πάσχοντες γιατί στοιχίζουν πολύ!
Πολύ εύκολα αύριο μπορεί να φταίνε οι γυναίκες που εργάζονται ,οι ηλικιωμένοι  που ζουν πολύ και οποιοσδήποτε αποφασίζουν οι φασίστες του οικονομικού επιτελείου ότι περισσεύει.
Να  το καταλάβουμε! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και οι συνέπειες του δεν σταματούν ούτε στον διπλανό μας. Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, εάν κυριαρχήσει,  θα μας καταστρέψει όλους μετατρέποντάς μας σε τρομαγμένους υπανθρώπους.
Η μόνη απάντηση είναι η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Και η εντελώς αντίθετη πολιτική. Με την συμμετοχή όλων μας, να εφαρμόσουμε πολιτική αλληλεγγύης, πολιτική κόντρα στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου για μια ζωή αξιοβίωτη. Σε μια χώρα που θα μας χωράει όλους εκτός από τους εκμεταλλευτές μας.
                                                                                         09/08/2012
 Δημήτρης Λαβατσής,  μέλος ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ.                                                                                                                                                                            Υπεύθυνος τμήματος δικαιωμάτων.                                                                                                     
                                                            

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κε Λαβάτση, τα 'χουμε πει και παλαιότερα, η αρνητική στάση της ελληνικής κοινωνίας έναντι των λαθρομεταναστών σχετίζεται με την αλματώδη αύξηση της εγκληματικότητος, τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά, δεδομένης της εμφανίσεως ειδεχθών μορφών εγκληματικής δράσεως, άγνωστων μέχρι πρότινος στο πανελλήνιο.
    Η εύλογη ενδεχόμενη ανταπάντησή σας περί ελλιπούς αστυνομεύσεως θεωρώ πως δεν ευσταθεί, αφού μιλώντας για κρατικές οντότητες, δηλαδή για πεπερασμένα μεγέθη, είναι προφανές πως η γεωμετρική αύξηση των παρανόμως εισερχομένων δεν μπορεί να ελεγχθεί, πολλώ δε μάλλον να τιθασευτεί από τις υπάρχουσες εντόπιες κατασταλτικές δυνάμεις. Και, επιτέλους, θα περίμενα από τους εκπροσώπους της, αντιπολιτευτικής πλέον, αριστεράς μιαν αυτοκριτική κι ένα ενδεχόμενο mea culpa γι' αυτόν τον χρόνιο μυωπισμό που οδήγηδε εδώ πέρα την κατάσταση, μ' όλες τις συνεπόμενες καταστάσεις(δημοφιλία ΧΑ). Γιατί κάτι μου λέει ότι, ως συνεπείς μανιχαϊστές, χρειάζεστε τους "άλλους" για να λειτουργήσετε. Ελπίζω να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι ακόμα, κε Λαβάτση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η αναπαραγωγή φτωχών αντεπιχειρημάτων, όπως πχ η συνεισφορά των λαθρομεταναστών στα ολυμπιακά έργα, από την εκτέλεση των οποίων ουδένα όφελος προέκυψε για τον απλό λαό, ο οποίος σήμερα υφίσταται τις εγκληματικές συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης, σ' αντίθεση με τους μεγαλοεργολάβους που διάγουν βίο ασφαλή και φρουρούμενο. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, πωλούν κι υστερόβουλο ανθρωπισμό(όρα Tsipras family). Ο χώρος σας, κι γι' αυτό είναι επαινετέος, είχε εξαρχής ταχθεί κατά της ολυμπιακής φούσκας, οπότε θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε τέτοιου είδους γενικεύσεις, που αποβλέπουν στη χρέωση ως συλλογικής ευθύνης του δυσβάσταχτου κόστους των olympic games στις πλάτες του λαού.
    Επίσης, φαιδρό κι αστείο είναι το επιχείρημα περί εμπολέμων περιοχών, αφού η πλεινότης των εισερχομένων προέρχεται από μη εμπόλεμα κράτη(Μπαγκλαντές), μή όμορα(Αλγερία, Μαρόκο), πολλές φορές και εξαιρετικώς ισχυρά(Πακιστάν-Πυρηνική δύναμις). Αλλά, ακόμα κι αν ετίθετο ζήτημα ανθρωπισμού κι ασύλου, αυτό θα μπορούσε να παρασχεθεί στην πλησιέστερη Τουρκία, η οποία και κοσμικό κράτος είναι και οικονομικά εύρωστο και πολιτισμικά εγγύτερο ένεκα μουσουλμανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γνωστη φασιστική ip που κάνει κρτική για τους πάντες στα καφενεία... αντε γαμησου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σιγά να μην ανοίξω διάλογο με την φασιστική IP και φίλου του τελευταίου χουντικού στο Κορυδαλλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστώ, φίλοι μου "δημοκράτες"!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε ip μήπως είσθε ΔΗΜΑΡ;Μόνο αυτοί είναι τόσο κομψά ελεεινοί.

      Διαγραφή
    2. Aujourd'hui, είμαι Γάλλος σοσιαλιστής!
      http://www.antinews.gr/2012/08/11/174423/

      Διαγραφή
    3. ..γιατί, αν ήμουν ΔΗΜΑΡ, θα απολάμβανα αυτή τη στιγμή τα μπανάκια μου!! http://www.left.gr/article.php?id=5607

      Διαγραφή
    4. ότι ήσουν χαφιές στη χούντα είναι γνωστό και παραμένεις ακόμα.

      Διαγραφή
  6. 11/08/2012
    Η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τα πεφταστέρια και ζητεί ισοδύναμα μέτρα...

    Στο αποκορύφωμά τους με 100 πεφταστέρια ανά ώρα αναμένεται να φτάσει το φαινόμενο των Περσειδών, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Αυγούστου. Στο φαινόμενο προβάλλει σθεναρή αντίσταση η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρός της Φώτης Κουβέλης.




    Οι Περσείδες, οι διάττοντες αυτοί αστέρες εμφανίζονται κάθε Αύγουστο στους ουρανούς του πλανήτη. Η «βροχή» των αστεριών θα είναι ορατή, αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειανατολική - και εφόσον δεν υπάρχουν σύννεφα.

    Στο φαινόμενο αυτό προτίθεται να αντισταθεί η ΔΗΜΑΡ, η οποία δεν δέχεται την πτώση των αστέρων και ζητεί ισοδύναμα μέτρα! Αναμένεται δήλωση του Φώτη Κουβέλη!

    Οι Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Στουρνάρας έχουν βέβαια ήδη συμφωνήσει με την τρόικα να μας πέσει ολόκληρος ο ουρανός στο κεφάλι...

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό του κόμματος της ΔΗΜΑΡ, αν αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ, θα γίνει δεκτό ως μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή