Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Γ. Στουρνάρας: « Χωρίς να σπάσουμε αυγά δεν βγαίνει το πρόγραμμα» - Πέντε δισ. από μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων


«Τα νούμερα δεν βγαίνουν αν δεν σπάσουμε αυγά» δήλωσε στο «Βήμα» ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της σημερινής Τρίτης.

Και προειδοποίησε ότι η αναζήτηση για το πρόγραμμα περικοπών των 11,6 δισ.ευρώ θα συνεχισθεί εντατικά μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε να εξευρεθεί το καταλληλότερο μίγμα των επιμέρους μέτρων.

Ωστόσο εξήγησε ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν γίνεται να μην θιγούν μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και δεν μειωθεί το προσωπικό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Κατά τον κ. Στουρνάρα για να προσεγγισθεί ο στόχος των 11,6 δισ. ευρώ, πρέπει να εξασφαλισθεί εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πράγμα που ισοδυναμεί σχεδόν με το 50% της προσαρμογής.

Οπότε γίνεται φανερό ότι η συγκυβέρνηση θα επιχειρήσει σκληρές επιλογές στις ζώνες των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και βεβαίως στην περιοχή των μισθών στο Δημόσιο, γεγονός που εξηγεί την επανάκαμψη της εφεδρείας στο προσκήνιο.
 
Επίσης μόνο όσοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης συνδέεται με ένα νήμα με την πολιτική των προκατόχων της, της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου. Συνέχεια και διεύρυνση, δηλαδή, των μέτρων που τα δυο τελευταία χρόνια φτωχαίνουν το λαό και τη χώρα.
 
alfavita.gr, 7/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου