Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Reuters: Η Ελλάδα θα καλύψει το ομόλογο της ΕΚΤ με εκδόσεις εντόκων γραμματίων

Φωτογραφία για Reuters: Η Ελλάδα θα καλύψει το ομόλογο της ΕΚΤ με εκδόσεις εντόκων γραμματίων


Στην έκδοση περισσότερων εντόκων γραμματίων αναμένεται να προχωρήσει η Ελλάδα τον Αύγουστο, προκειμένου να καλύψει το κενό στο ταμείο της, σύμφωνα με όσα ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών στο Reuters Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά και δίχως να έχει πάρει τη δόση θα πρέπει να πληρώσει και το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου. Σε αυτό το περιβάλλον το πρκατορείο αναφέρει ότι σχεδιάζεται να γίνουν μεγάλες εκδόσεις εντόκων γραμματίων. «Μία από τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζονται είναι η υψηλότερη έκδοση εντόκων γραμματίων» ανέφερε το στέλεχος στο πρακτορείο και πρόσθεσε ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση με τους Ευρωπαίους και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.
Σύμφωνα με τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ βέβαιη θεωρείται τελικά η έκδοση εντόκων γραμματίων ύψους 6 δις με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει το ομόλογο των 3,2 δις προς την ΕΚΤ στο 100% της αξίας του και τους μισθούς και τις συντάξεις.
Να σχολιάσουμε ότι ο οικονομολόγος κος Βαρουφάκης έχει σχολιάσει ήδη την επιλογή αυτή ως τέλεια καταστροφή αφού θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες και αγοράζουν τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, χωρίς ρευστό.
Ερωτηματικό παραμένει τί θα συμβεί αν δεν συγκεντρωθεί όλο το ποσό των 6 δις αλλά εάν λάβουμε υπόψη τα υπογραφέντα στη Δανειακή Σύμβαση Παπαδήμου η Ελλάδα οφείλει πρώτα να τακτοποιεί τις δανειακές της υποχρεώσεις και μετά να πληρώνει οποιοδήποτε δημόσιο έξοδο.
Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου