Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Αποικιακές παρεμβάσεις

Στη Χίο ο Αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σμιθ



Με απόρθητο φρούριο έμοιαζε το πρωί του Σαββάτου το Δημαρχείο της Χίου, αφού η παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Ντάνιελ Μπένεθ Σμιθ στο νησί μας, με αφορμή το συνέδριο των Ομογενών στο Ομήρειο κινητοποίησε το σύνολο της αστυνομικής δύναμης και αύξησε στο έπακρο τα μέτρα ασφάλειας στις περιοχές όπου επισκέφθηκε ο ίδιοςκατά τη διήμερη παρουσία του στο νησί.
Ο Αμερικανός πρέσβης κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Π. Λαμπρινούδη, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση του τουρισμού από την Τουρκία με την έννοια της εισαγωγής εξτρεμιστικών ομάδων από τη γείτονα χώρα.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος ιδιαίτερη εντύπωση του προκάλεσε ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο μετά την καθιέρωση του θεσμού των πράσινων διαβατηρίων η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την ανατολή αυξήθηκε κατακόρυφα, γεγονός που το καυτηρίασε αρνητικά. 
Ο κος Πρέσβης υπερέβη κάθε όριο, ακόμα και της απλής ευγένειας και της χιακής φιλοξενίας.
Η Χίος δεν αποτελεί αποικία των ΗΠΑ ούτε οι κάτοικοί της υπήκοοί του για να υποδεικνύει ποιούς επισκέπτες θα δεχθεί το νησί.
Αν αντιπαρέλθουμε το άκρως ρατσιστικό και ισοπεδωτικό λόγο του να αποκαλεί συλλήβδην ειρηνικούς επισκέπτες ως τρομοκράτες δεν του πέφτει λόγος ποιοί  επισκέπτονται την Χίο.
Οι Χιώτες ζούν ειρηνικά και έχουν άριστες εμπορικές και πολιτιστικές συναλλαγές με τους γείτονες και ας μην προσπαθεί ο κος πρέσβης να δημιουργήσει ανύπαρκτα προβλήματα μπας κι η χώρα του πουλήσει στο προτεκτοράτο μας κανένα μαχητικό αεροπλάνο.
Αναρωτιόμαστε αν ο Δήμαρχος μας έκανε κανένα σχόλιο επί των προσβλητικών αυτών δηλώσεων  ή τα κατάπιε αμάσητα ...

2 σχόλια:

  1. Μπουλουκουμεδες έκανε λόγω βεβαια ότι έχει αμερικανικο διαβατήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουλουκουμεδες έκανε λόγω βεβαια ότι έχει αμερικανικο διαβατήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή