Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Η Δημοτική Αρχή Χίου προσανατολίζεται σε δημοτικό συμβούλιο την επόμενη βδομάδα, έχοντας γράψει στα παλιά της τα παπούτσια για άλλη μια φορά το αίτημά μας για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα εξετάσει τις αιτίες και κυρίως τα μέτρα που πρέπει στοχευμένα να παρθούν για να μην οξυνθούν ακόμα περισσότερο οι συνέπειες από το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του νησιού με ηθικούς αυτουργούς τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που δεκαετίες τώρα αφήνουν απροστάτευτα τα δάση και εμπορευματοποιούν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, με τις ευλογίες των αφεντάδων της ΕΕ.
Η δημοτική αρχή συνειδητά με τη στάση υποβαθμίζει το θέμα, αποδεικνύει ότι και η ίδια είναι συνυπεύθυνη και αποτελεί μαζί με την περιφέρεια,  την άλλη όψη του νομίσματος. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αν δεν μπει το θέμα προς συζήτηση, με πλήρη επάρκεια χρόνου ακόμα και κατά αποκλειστικότητα στο δημοτικό συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να συμμετέχει σε άλλη μια παρωδία δημοτικού συμβουλίου, σε ένα ακόμα λογοκοπείο της Δημοτικής Αρχής. Καλούμε κάθε μαζικό και συνδικαλιστικό  φορέα, κάθε άνθρωπο που θέλει να έχει μέλλον τούτο το νησί να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, να απαιτήσει να γίνει εμπεριστατωμένη συζήτηση και να παρθούν δεσμευτικές αποφάσεις στην κατεύθυνση:
·        Ως πρώτο και κύριο μέτρο θεωρούμε την απόφαση του ΔΣ για να κηρυχτεί το νησί πυρόπληκτογια να τρέξουν οι χρηματοδοτήσεις άμεσα γι αυτό και απαιτείται ομόφωνα να κινηθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση.
·        Την πλήρη προστασία των μαστιχοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων. μελισσοκόμων και του δασικού πλούτου της περιοχής και όχι με τα συνηθισμένα υποκειμενικά και κριτήρια λιτότητας του ΕΛΓΑ, με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια.
·        Ζητάμε να μην αλλάξει η χρήση γης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι  στη Χίο έχουν υποβάλλει διεκδικήσεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τουριστικά συγκροτήματα, προκειμένου ν’ αλλάξει η χρήση γης, να στήσουν ανεμογεννήτριες και άλλες σχετικές με τον τουρισμό εγκαταστάσεις. Καμία αλλαγή χρήσης γης. Καμιά επένδυση τύπου ΡΟΚΑΣ-ΙΜΠΕΡΤΟΛΑ!
·        Την 100% στήριξη της εγχώριας παραγωγής του νησιού. Η παραγωγή της μαστίχας είναι το βασικό έσοδο του νησιού και αν θέλετε σ’ αυτόν τον κλάδο απασχολούνται και άλλοι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.
·        Κανένα τέλος στις πυρόπληκτες περιοχές στην ύδρευση  αποχέτευση.
·        Απαλλαγή των πυροπλήκτων από το φορολογία εισοδήματος 2011, αφού πλέον δεν υπάρχει εισόδημα.

29-8-2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου