Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΛΑΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Επειδή οι μετανοούσες Μαγδαληνές του δήμου Χίου και της Περιφέρειας συνεχίζουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω στο έγκλημα που συντελέστηκε για πολλοστή φορά στη Χίο  για το οποίο είναι συνυπεύθυνες μαζί με τις συγκυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όποιων άλλων του παρελθόντος, επειδή ακόμα και σήμερα ξεπουλούν βουνά παραλίες και λιμάνια σε επίδοξους επενδυτές, για να δείξουμε το μέγεθος της υποκρισίας τους, το μέγεθος του φαρισαϊσμού τους, το μέγεθος της πολιτικής ξετσιπωσιάς, παραθέτουμε αυτούσια της εισήγηση της ΛΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου στις 26-3-2012.
Η συγκεκριμένη εισήγηση ουδέποτε αποτέλεσε θέμα του ΔΣ, αφού ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης και ο πρόεδρός του Κλεισσάς Ηλίας, ουδέποτε δέχτηκαν να μπει θέμα στο ΔΣ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

    Επειδή πλησιάζουμε σιγά σιγά στην επικίνδυνη για πυρκαγιές περίοδο και λόγω των μέχρι τώρα βροχοπτώσεων, τα χόρτα στις άκρες των δρόμων-ειδικά στις αγροτικές περιοχές, υπερβαίνουν το ένα μέτρο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς. Όσο περνάν οι μέρες η κατάσταση θα γίνεται πιο εκρηκτική και πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για την πρόληψη και πυροπροστασία .
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί βασική αρχή για τη Λαϊκή Συσπείρωση. Τα δάση μας είναι ζωή, είναι η κληρονομιά μας και αποτελούν πόλους ανάπτυξης της περιοχής μας – είναι λοιπόν ευθύνη όλων να μην επαναπαυόμαστε αναφορικά με την προστασία και διατήρησή τους. 
Με αφορμή  την πάγια εμπρηστική πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού και της σημερινής του Μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ  Νέας Δημοκρατίας, που χρόνο με το χρόνο αποψιλώνουν χιλιάδες στρέμματα δάσους προσφέροντάς τα στους οικοπεδοφάγους, απαιτείται περισσότερο από ποτέ να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να προλάβουμε ώστε να μην πάθουμε. Επαναφέρουμε λοιπόν το ζήτημα της άμεσης λήψης μέτρων δασοπροστασίας στο Δήμο Χίου.
Δεν μπορεί η  εναπόθεση της ευθύνης της πυροπροστασίας να αφορά μόνο στην αποδεκατισμένη Πυροσβεστική Υπηρεσία του δήμου μας  και στους εθελοντές πυροσβέστες. .
Αλήθεια πώς θα γίνει η καταστολή τυχόν πυρκαγιών με ασυντήρητα οχήματα, ασυντήρητες δεξαμενές, ακαθάριστες αντιπυρικές ζώνες, χωρίς διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών;
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  παρακολουθεί και εκφράζει την αγωνία της  για την κατάσταση που υπάρχει μέχρι σήμερα. Την αδιαφορία της κυβέρνησης και το «δήθεν» ενδιαφέρον της Περιφέρειας Β.Α.Αιγαίου και λέμε δήθεν, γιατί μόνο λόγια και δελτία τύπου είδαμε μέχρι τώρα και συσκέψεις με εθελοντές, που δεν υποτιμάμε, ούτε παραγνωρίζουμε την όποια καλή διάθεση από τους συμπολίτες μας και όχι μόνο από αυτούςΌμως το όποιο ενδιαφέρον στην πράξη φαίνεται, με έργα.
Όλα όσα αναφέρουμε, μας γεμίζουν ανησυχία για το τι θα γίνει το καλοκαίρι στο δήμο μας, αλλά και στην Περιφέρεια και τότε πλέον, αν συμβεί κάτι, θα τρέχουν όλοι επί τόπου, για να διαπιστώσουν τι έφταιγε.
Θεωρούμε λοιπόν ότι έγκαιρα πρέπει να παρθούν μέτρα για την πρόληψη, έστω και καθυστερημένα, πριν είναι πολύ αργά. Γιατί τότε η καταστολή και οικονομικά θα στοιχίσει περισσότερο, αλλά και το φυσικό περιβάλλον θα έχει καταστραφεί που η αξία του δεν έχει μέτρο εκτίμησης.
Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να ζητήσει μέτρα που αφορούν στις κυβερνητικές ευθύνες αλλά και στις δικές του και της Περιφέρειας.
-       Να επανδρωθούν οι  υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, με μόνιμο αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, ικανό να διανοίγει, να συντηρεί αντιπυρικές ζώνες, να καθαρίζει τις παρυφές των δρόμων και τους χώρους γύρω από τα δάση και εγκαταλειμμένες περιοχές, σχολεία, νοσοκομείο κ.λ.π.
-Να φτιαχτούν υποδομές συλλογής, αποθήκευσης και διοχέτευσης νερού σε χώρους κοντά σε δασικές εκτάσεις.
- Να εξοπλιστούν τα δικά μας οχήματα αλλά και  τα οχήματα των άλλων υπηρεσιών με σύγχρονους εξοπλισμούς, τέτοιους που να βοηθάνε στη δουλειά των εργαζομένων στις υπηρεσίες πυρόσβεσης.
-       Να ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί ο στόλος των οχημάτων της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας και να φροντίσει ο δήμος για το πρόγραμμα φύλαξης σε συνδυασμό και με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες.
-       Να επανεξεταστεί η κατανομή των πυροσβεστικών κρουνών και να ενισχυθεί αντίστοιχα με τη βοήθεια της δασικής υπηρεσίας.
-       Να καθαριστούν οι δρόμοι  και τα επικίνδυνα χωράφια και γενικά εστίες επικίνδυνες για πυρκαγιά σε συνεννόηση και με τους ιδιοκτήτες όπου υπάρχουν.
-       Να καθαριστούν ρέματα σε οικισμούς που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους πχ. Ρέμα Σπάσματος στο Βροντάδο και αλλού.
-       Ανακήρυξη της περιοχής Κλειδού- Ρεστά –Τρυπατέ και όλων των περιαστικών δασών όπως του Κορακάρη  μέσα από τις κατάλληλες ενέργειες ως προστατευόμενες . . (Ν. 1650/86)
-       Να διεκδικήσουμε να δημιουργηθεί  ενιαίος δημόσιος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασοπυρόσβεσης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εποχιακών.

26/3/2012
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου