Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μην τραγουδάτε...

-Δύο χρόνια φυλάκιση για τις Pussy Riot

 

Τα τρία μέλη του ρωσικού γυναικείου φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος «Pussy Riot» Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, Μαρία Αλεξίνα, Γεκατερίνα Σαμούτσεβιτς, κρίθηκαν ένοχα για…. «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος» ‘έπειτα από μια δίκη παρωδία που έφερε στο προσκήνιο πρακτικές σταλινικού τύπου. Οι Pussy Riot τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν τραγουδήσει μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία, μια «προσευχή στην Παρθένο Μαρία για να απαλλάξει τη Ρωσία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», κριτικάροντας με αυτό το τρόπο τόσο τον ίδιο τον ρώσο πρόεδρο για τον αυταρχικό και ουσιαστικά δικτατορικό τρόπο που ασκεί την εξουσία όσο και την στήριξη που η επίσημη εκκλησία της χώρας του παρέχει.

Έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να συμπαρασταθεί στις γυναίκες, όπως και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές, μεταξύ τους και του αντιπολιτευόμενου στον Πούτιν Γκάρι Κασπάροφ.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Αμνηστία επέδωσε στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο ένα κείμενο συμπαράστασης στις Pussy Riot.

Την ίδια ώρα, ο Πολ Μακάρτνεϊ έστελνε στις Ρωσίδες μουσικούς μια επιστολή στην οποία τους εκφράζει την υποστήριξή του. Υπέρ των Pussy Riot είχε εκφραστεί η Μπιορκ αλλά και η Μαντόνα η οποία προκάλεσε την οργή Ρώσων πολιτικών και άλλων παραγόντων.


Οι τρείς γυναίκες δικάστηκαν μέσα σε γυάλινο κλωβό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου