Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αυξάνεται η αντίθεση για την εγκατάσταση Γιγαντιαίων Αιολικών Πάρκων στο Βόρειο Αιγαίο


ΑΠΕ lesvosnews
Σήμερα οι τοπικές περιβαλλοντικές ομάδες Φίλοι της Πράσινης Λέσβου και Λέσβος Πάμε Πράσινο ένωσαν τη φωνή τους με τον Δήμο Λήμνου, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και άλλες τοπικές ομάδες της Λέσβου, της Χίου και της Λήμνου αντιτιθέμενες στο σχέδιο της Iberdrola-Ρόκας για τη δημιουργία γιγαντιαίων Αιολικών Πάρκων στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες θεωρούν ότι η μετατροπή της δυτικής πλευράς της Λέσβου από το Σκαλοχώρι μέχρι τον Μεσότοπο και την Ερεσσό σε βιομηχανικό πάρκο ανεμογεννητριών, θα καταστρέψει τη φυσική ομορφιά του νησιού και το περιβάλλον και θα περιορίσει σημαντικά την ανάπτυξη του «πράσινου» τουρισμού στη Λέσβο. Οι περισσότερες από τις ανεμογεννήτριες έχουν προγραμματιστεί να εγκατασταθούν εντός των περιοχών Natura 2000 πράγμα που παραβαίνει κάθε περιβαλλοντική νομοθεσία.

 Ο πρόεδρος των Φίλων της Πράσινης Λέσβου ο John Bowers, οικονομολόγος περιβάλλοντος και συνταξιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leeds, δήλωσε: "Μια αειφόρος ενεργειακή πολιτική πρέπει να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να βελτιώνει το περιβάλλον και την ποιότητας ζωής για των ανθρώπων. Αυτή η επένδυση δεν θα δημιουργήσει ουσιαστικές θέσεις εργασίας, θα καταστρέψει την «πράσινη» τουριστική βιομηχανία, θα βλάψει σοβαρά το φυσικό περιβάλλον και θα αντικαταστήσει την ομορφιά με την ασχήμια. "

Περισσότερες πληροφορίες, Καρολίνα Κρίστ, 22530-72196,  Γιωργής Λασκαρίδης, 22530-41205

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου