Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»


Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δήλωσή τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», ενώ επικαλούνται τοποθετήσεις διεθνών οργανώσεων που ζητούν να σταματήσει η εν λόγω επιχείρηση τονίζοντας ότι παραβιάζονται από την κυβέρνηση οι διεθνείς συμβάσεις.

Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»
Σύμφωνα τη δήλωση των βουλευτών, «χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσαχθεί στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία».
Διεθνείς και εγχώριες οργανώσεις με αδιαμφισβήτητο κύρος, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «έχουν ζητήσει τη διακοπή της επιχείρησης, ασκώντας δριμεία κριτική στη "θεωρητική" της βάση, την απαράδεκτη ταύτιση "παράτυπης μετανάστευσης" και εγκληματικότητας, που απηχεί την απεχθή λογική της συλλογικής ενοχοποίησης» και προσθέτουν ότι η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη μεταφορά σε αστυνομικά τμήματα μεταναστών που διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα, και σημειώνουν ότι "οι συνεχιζόμενες σκούπες με στόχο τους μετανάστες, βασισμένες μόνο και μόνο στην εμφάνισή τους, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις", επισημαίνει το Human Rights Watch, ενώ το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες τονίζει ότι μέχρι σήμερα η αστυνομία εμποδίζει στην ουσία την πρόσβαση στο άσυλο».
Την ίδια στιγμή, τονίζεται στην ανακοίνωση, αστυνομικοί και κάτοικοι των περιοχών όπου μεταφέρθηκαν - αιφνιδιαστικά, εν μέσω καύσωνα και χωρίς σχεδιασμό - πολλοί από τους συλληφθέντες, δηλώνουν εξοργισμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θράκη, εκτός από την έλλειψη κατάλληλων χώρων, τα προγράμματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης έχουν διακοπεί ή πρόκειται να διακοπούν, ενώ η μετατροπή αστυνομικών σχολών σε φυλακές έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ενώσεις αστυνομικών. Το μείζον για την κυβέρνηση, ωστόσο, είναι η αποθήκευση ανθρώπων και η εξεύρεση στρατοπέδων για τη φυλάκισή τους, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν στη δήλωσή τους.
«Η ποινικοποίηση της φτώχειας, ο πόλεμος κατά των ξένων φτωχών και ο ρατσισμός δεν αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια των όλο και φτωχότερων ελλήνων. Αν κάτι εγγυώνται, αντίθετα, είναι την περαιτέρω κοινωνική αποσύνθεση, την επιβράβευση της ρατσιστικής βίας, κρατικής και παρακρατικής, και βέβαια το διασυρμό της χώρας μας διεθνώς».
Τη δήλωση υπογράφουν οι βουλευτές:
Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής Α' Αθήνας
Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής Β΄ Αθήνας
Θοδωρήs Δρίτσας, βουλευτής Α' Πειραιά
Κώστας Ζαχαριάς, βουλευτής Αρκαδίας
Μαρία Κανελοπούλου, βουλευτής Αχαϊας
Τάσος Κουράκης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας
Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης
Αϊχάν Καραγιουσούφ, βουλευτής Ροδόπης
Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής Σερρών
Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας
Χρήστος Καραγιαννίδη, βουλευτής Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου