Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Παράταση θα ζητήσει η Περιφέρεια για το θέμα της επένδυσης Iberdrola-Ρόκας

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 13:50
anemogenitriesΠαράταση θα ζητήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη γνωμοδότηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τη μελέτη Iberdrola-Ρόκας για τα αιολικά πάρκα στα νησιά μας.
Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Μάρκου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποστείλει αίτημα προς το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να δοθεί παράταση στο χρονικό περιθώριο των 45 ημερών που ορίζει ο νόμος προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο να υποβάλει γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων της επενδυτικής πρότασης Iberdrola-Ρόκας. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω μελέτη στάλθηκε από το Υπουργείο στις αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με τη διαδικασία το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να έχει γνωμοδοτήσει εντός διαστήματος 45 ημερών, με εκτιμώμενη καταληκτική ημερομηνία την 20η Απριλίου. Να σημειωθεί πως η γνωμοδότηση του Περιφερειακού δεν είναι δεσμευτική από το ΥΠΕΚΑ.
Ο κ. Μάρκου συνυπολογίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, τον όγκο της μελέτης και τις αυξανόμενες φωνές για την αναγκαιότητα ενημέρωσης και διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες για το θέμα, θα ζητήσει πίστωση χρόνου από το Υπουργείο.
Σε περίπτωση που λάβει θετική απάντηση τότε εξασφαλίζεται πολύτιμος χρόνος για τη διοργάνωση ημερίδων στη Λέσβο, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της εταιρίας, με στόχο αφενός την ενημέρωση του κόσμου και αφετέρου την καταγραφή της άποψης των τοπικών κοινωνιών και γενικά των πολιτών. Για το θέμα της παράτασης ο κ. Μάρκου είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με μέλη της Κίνησης Πολιτών για το Ενεργειακό ζήτημα στη Λέσβο, όπου του εξέφρασαν την αναγκαιότητα για ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και εξασφάλιση της συμμετοχή τους στην λήψη απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου